Annonceindlæg fra DE-CIX

Gør netværket klar til fremtidens digitale forretningslandskab

En gennemgang af det moderne erhvervslivs netværkslandskab

En af de store forudsætninger for nye digitale produkter og forretningsmodeller i forhold til den igangværende og fremtidige transformation af virksomheder er smidighed. Virksomheder har behov for fleksibilitet til at re-designe netværkstilslutningen til hver af deres lokationer og driftsområder i overensstemmelse med deres igangværende transformationsproces.

Netværket plejede at være en bagvedliggende faktor, men i takt med udviklingen af nye produkter og porteføljer i moderne digital forretning er det ved at blive en integreret del af selve produktet - tag en selvkørende bil forbundet til Internettet som et eksempel. Derfor vil virksomheder have brug for endnu større fleksibilitet på alle områder af deres netværk for at gøre det egnet til fremtiden – dette inkluderer evnen til at justere båndbredder, optimere forsinkelse, forbedre sikkerhed og styrke modstandsdygtigheden af deres netværk i overensstemmelse med både virksomhedens krav og applikationskrav. Yderligere skal der kunne etableres sikre og relevante forbindelser til nye forretningspartnere efter behov. Derudover bør netværket supportere tids-uafhængig booking og justering af tjenester og intelligent automatisering. At sammenligne de nye krav med det gamle virksomhedsnetværk er lidt som at sammenligne en eliteatlet med en amatør - selvfølgelig er amatøren i stand til at udføre visse discipliner, men en moderne digital forretning kræver styrke, modstandsdygtighed og fleksibilitet for at vinde spillet.

Så hvordan udvikler virksomhedernes netværks landskab sig?

En moderne digitalt transformeret fabrik har f.eks. mere data, der kræver opbevaring og behandling end en forældet fabrik med manuelle processer. Disse data vil sandsynligvis blive gemt og behandlet i skyen for at muliggøre adgang fra geografisk spredte virksomhedslokationer til overvågning af KPI'er og QA på en centraliseret måde og for at give ledelsen adgang til fælles data som beslutningsgrundlag. Som et resultat har moderne virksomheder et stigende behov for at konsolidering og transport af data. Dette scenarie er ikke længere udelukkende forbeholdt produktionsvirksomheder; med begreber som ”robotics as a service” bliver en fabrik et ”hjem” for intelligente maskiner, der ejes og drives af eksterne partnere. Det er derfor nødvendigt at optimere netværket ikke kun til hovedkvarteret, filialer og produktionsanlæg, men også til specifikke eksterne parter.

Intelligente produktionsprocesser - det være sig brugen af ​​robotter, intelligent kvalitetssikring eller additive fremstillingsmetoder (3D-print) – som stiller langt større krav til holdbarheden af ​​netværket. Dette kræver garantier i form af serviceaftaler på højt niveau (SLA'er) og dedikeret båndbredde, sammen med fleksibilitet.

Ud over dette ønsker virksomheder også at anvende flere tjenester fra centraliserede cloud-løsninger - faktisk fra flere cloud-udbydere samtidigt som en del af deres multi-cloud-strategi. I dette tilfælde kræves der end-to-end fleksibilitet for at garantere den båndbredde, der faktisk er nødvendig for den givne service. Virksomheder tænker i dag ikke længere i termer af den historiske A-til-B forbindelse mellem lokationer. I stedet kræver de mere fintmaskede forbindelser mellem applikationer, workloads, enheder og brugere. Et netværk handler ikke længere om at forbinde steder i, for eksempel, to bestemte byer; i stedet fokuseres der f.eks. på at etablere forbindelse mellem virksomhedens AI-cluster i en centraliseret hyperscaler og den lokalt hostede SQL-database.

Betydningen af robust, hurtig, høj båndbredde og fleksibel forbindelse fra enterprise-netværket til cloud og til andre digitale infrastrukturtjenesteudbydere samt til enhver tjenesteudbyder, der er involveret i virksomhedens digitale værdikæder, kan ikke undervurderes. Udviklingen af moderne interconnection-tjenester skal følge og afspejle moderne virksomheders behov. Design af disse moderne interconnection-tjenester skal derfor tilgås på to måder: for det første ved at skabe en robust, sikker, modstandsdygtig og højt ydende fysisk infrastruktur, og derefter ved at tilføje fleksibilitet og enkelhed gennem virtualisering og automatisering, og dermed muliggøre en række tilpassede tjenester.

Et robust netværk er afgørende for at holde data trafikken sikker og flydende.

For digital forretning er det afgørende at kunne stole på sin netværksinfrastruktur. Den daglige drift afhænger af fejlfri transport af data – uanset om det er kundedata, vedligeholdelse af systemer, analyse eller en af ​​de mange andre væsentlige data-drevne anvendelser. Desværre er hændelser og nedbrud en del af virkeligheden, og det er nødvendigt at bygge et netværk på en sådan måde, at virkningerne af disse minimeres. Præcis som et modstandsdygtigt immunsystem hjælper kroppen med at undgå infektioner eller hurtigt komme sig efter et sundhedsrelaterede tilbageslag, kræver netværksinfrastruktur sin egen form for modstandsdygtighed. Ved at opbygge flere lag af redundans – både i teknologi, geografi og i forhold til forretningspartnere – kan en virksomhed designe sin kritiske digitale infrastruktur til at være mere immun over for begivenheder i den virkelige verden.

Det lyder godt, ikke sandt? Men hvordan er det overhovedet muligt?

Redundans, neutralitet og mangfoldighed i digital infrastruktur er afgørende for den største grad af modstandsdygtighed. Dette skal tages med i designet af enterprise-infrastruktur fra top til bund.

Tag, hvad vi gør hos DE-CIX, som et eksempel: Fysisk redundans er et vigtigt kendetegn ved designet af DE-CIX-platformene, som er nødvendige for at støtte de SLA'er, vi garanterer vores kunder. Den distribuerede karakter af vores platforme, som er tilgængelige i mange forskellige geografisk spredte datacentre, sammen med den redundante implementering af vores egen Core- og Edge infrastruktur, sikrer modstandsdygtighed mod lokaliserede udfald. Derudover køber vi forbindelser så forskelligartet som muligt langs flere forskellige ruter, så selv i tilfælde af lokale afbrydelser langs en rute, kan der opretholdes forbindelse mellem lokationerne. Dette betyder, at vi sikrer redundante og ikke-overlappende kabelforbindelser mellem hvert datacenter, hvor vores platform er tilgængelig, hvilket skaber et meget robust og modstandsdygtigt, fejlsikkert End to End netværksmiljø.

Vi søger den højeste grad af mangfoldighed på flere niveauer: forskellige operatører, forskellige kabelstrækninger og forskellige upstream-produkter. Det samme gælder for sammenkobling af vores platforme globalt: Vi deler vores kapaciteter på tværs af forskellige undersøiske kabelruter og sikrer, at disse ruter ikke overlapper på noget tidspunkt. Denne best-practice-tilgang bør også anvendes af virksomheder, som ønsker at sikre modstandsdygtig forbindelse for deres kritiske datastrømme og værdikæder – grundlaget for forretningskontinuitet i den digitale økonomi.

Én adgang, flere tjenester – hvordan får virksomhederne det, de har brug for, når de har brug for det?

Med behovet for et robust netværk i tankerne er det ikke overraskende, at virksomhederne leder efter sikre og modstandsdygtige alternative måder at få adgang til deres valgte cloud-tjenester på.

Efterspørgslen efter privat cloud-forbindelser vokser konstant, og digitale virksomheder forstår i mellemtiden faldgruberne ved at forbinde til Cloud services via det offentlige Internet. Samtidig er fleksibilitet og enkelhed i håndteringen af ​​interconnect og netværks-services, afgørende for virksomhedernes smidighed.

En adgangsmodel (en adgang, flere tjenester) til booking af interconnection og netværks-services, kombineret med en selvbetjeningsportal og API-funktioner, sikrer en nem booking, skalerbarhed og justering af tjenester. Dette gør en multi-cloud-strategi gennemførlig og håndterbar, samt forenkler det generelle End to End netværks landskab..

Uanset om det er direkte adgang til hyperscalere, specialiserede Cloud applikationer f.eks., til sourcing og brug af specifikke Cloud applikationer (som Microsoft 365), eller til sikkert at forbinde og udveksle data med forretningspartnere i et sikkert og eksklusivt miljø, kræver virksomhederne en dedikeret infrastruktur til at understøtte de tjenester, de bruger.

Den underliggende infrastruktur i Internettet er nødvendigvis delt (såsom den globale Internetbackbone og Internet Exchange-platformene som f.eks. dem, der drives af DE-CIX)

Derfor har virksomhedskunder brug for at der gennem denne delte Internet verden skabes en virtuel punkt-til-punkt privat linje. Dette betyder, at virksomhedsforbindelsen er logisk adskilt fra det offentlige Internet og har en garanteret reserveret båndbredde på infrastrukturen.

Fremadrettet vil den yderligere udvikling af cloud connectivity involvere større interoperabilitet og cloud-to-cloud kommunikation.

Teknologineutral integration understøtter Edge-computing løsninger

Det, der er nødvendigt for at imødekomme interconnection-behovene for fremtidens virksomheder, er teknologineutral integration, der understøtter Edge computing løsninger. Her kan DE-CIX, verdens førende operatør af neutrale interconnection-platforme, stå som et forbillede. DE-CIX-økosystemerne huser alle de digitale serviceudbydere, som forretningsverdenen har brug for adgang til - datacentre, netværksoperatører, cloud- og indholdsudbydere, indholdsfordelingsnetværk og mange, mange flere. Vores ansvar som innovativ interconnection-specialist er at levere fleksible integrerede løsninger, i form af On-demand netværk som en service, også til kunder, der kræver mere end de traditionelle interconnection-tjenester.

Den bedste måde for virksomheder at sikre den største modstandsdygtighed i deres egne netværk til steder, partnere og ressourcer i skyen, er ikke kun at opbygge deres redundante forbindelse med flere kontraktmæssige partnere, men også at udnytte redundansen og mangfoldigheden, der er bygget ind i den distribuerede og neutrale karakter af DE-CIX-infrastrukturen. Som en agil facilitator kan en interconnection-specialist som DE-CIX forenkle og strømline processen med at skabe robust forbindelse til de digitale transformationsudfordringer i den moderne virksomhed.

 

Lær mere: https://www.de-cix.net/en/connectivity

 

Kontaktinfo:

DE-CIX
Erik Norup
Business Development Manager
Info@de-cix.net
Erik.norup@de-cix.net
www.de-cix.net