Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

It-fagforening: Hold fingrene fra efterlønnnen

Prosa ser ingen grund til at pille ved efterlønnen, da nedslidning fortsat er et problem. Også i it-branchen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen truede i sin nytårstale efterlønnen på livet.

Rationalet lyder, at fremtidens velfærdssamfund simpelthen ikke har råd til milliard-ordningen.

Men det er it-fagforeningen Prosa uenig i.

Direkte adspurgt, om fagforeningen ser nogen grund til at pille ved efterlønnen, lyder svaret:

"Vi ser ikke et umiddelbart behov."

"Om der er råd til efterløn handler jo om prioritering," uddyber næstformand Hanne Lykke Rasmussen fra Prosa til Computerworld.

"Men tesen om, hvor dyr ordningen er, kan jo kun være rigtig, hvis der er mange fuldt arbejdsdygtige på ordningen, som arbejdsmarkedet gerne vil gøre brug af. Det er bare ikke vores erfaring, at det hænger sådan sammen," siger hun.

Næstformanden forklarer, at også flere it-folk får efterløn - omend ikke ret mange.

"Det er helt klart, at folk i fysisk hårde job som jord- og betonarbejdere og skifteholdsarbejde i mange tilfælde slæber sig det sidste stykke til efterlønnen."

"Men vi har faktisk også en del, der bliver nedslidte. Vi har ikke særligt mange efterlønnere. Det er faktisk ikke specielt attraktivt, især ikke hvis det er, fra man er 60 år," siger hun.

Staten fyrer de gamle

Og næstformanden kritiserer i samme omgang statens behandling af det grå it-guld.

"De medlemmer, vi har på efterløn, er enten nedslidte, eller også har de ikke kunnet få job."

"Det skal her bemærkes, at vi ser en del fyringer eller fratrædelsesaftaler indgået under pres fra arbejdsgiveren, når folk når efterlønsalderen."

"Det skal bemærkes, at staten i særlig grad går direkte efter de ældre, når der afskediges. Med det in mente kan det lyde hult, at man mener, at der er så hårdt brug for deres arbejdskraft."

"Hvis der er job, skal de nok blive søgt af dem, der kan," siger hun.

Pensioner som alle andre

Desuden afviser Hanne Lykke Jespersen, at it-folk generelt går alderdommen bedre i møde end alle andre på arbejdsmarkedet i form af fede pensioner. 
 
"Vi har ikke har bedre pensionsordninger end andre. Vi har i ansættelsesvilkårene en hel del, der slet ikke har pension."

"Under alle omstændigheder rækker pensionen ikke til at gå på pension før tiden," siger næstformanden. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere