Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Ny trojaner lytter med på din mobilsnak

Sikkerhedsanalytiker har fundet malware på Android, der optager og gemmer dine telefonsamtaler på SD-kortet og muligvis sender dem til en fjernserver.

Computerworld News Service: En ny trojansk hest på Android er ifølge en sikkerhedsanalytiker fra CA i stand til at optage dine telefonsamtaler.

En anden trojaner, der tidligere er blevet fundet af CA, loggede detaljer såsom varighed af indkommende og udgående opkald, men den malware, der blev identificeret i denne uge, optager selve telefonsamtalen i formatet AMR og gemmer optagelsen på enhedens hukommelseskort.

Denne malware "smider også en 'konfigurations'-fil med information om en fjernserver og parametre," skriver sikkerhedsanalytiker hos CA Dinesh Venkatesan i et blogindlæg, hvilket muligvis betyder, at de optagede opkald kan uploades til en server, hvorfra angriberen har adgang til dem.

Venkatesan har testet trojaneren i "et kontrolleret miljø med to mobilemulatorer, der kørte sammen med simulerede internet-services."

Resultaterne har han offentliggjort skærmdumps af. Det ser ud til, at trojaneren kun installeres, hvis brugeren af Android-enheden klikker på "Installer"-knappen i en meddelelse, der har en slående visuel lighed med legitime applikations installationsskærme.

Når trojaneren og fjernserverens konfigurationsfil er installeret på Android-enheden, vil et opkald så at sige "udløse bomben" - med andre ord igangsætte optagelsen og lagringen af opkaldet.

"Da det i forvejen er vidt og bredt anerkendt, at dette år bliver et år med mobil malware, så råder vi smartpone-brugere til at være mere logiske og følge de grundlæggende sikkerhedsprincipper, når de surfer og installerer applikationer," advarer Venkatesan.

Android-platformen giver en større fleksibilitet end på iPhone ved at tillade installationen af tredjeparts-applikationer - endda også apps der ikke er godkendt til Googles Android Market - men denne frihed er også forbundet med en øget sikkerhedsrisiko.

Der er også blevet fundet applikationer inficeret med malware i selve Android Market, men man kan som bruger beskytte sig selv ved at installere antivirussoftware præcist som på en almindelig computer.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere