Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Det offentlige Danmark går open source-amok

Stat, regioner og kommuner bruger open source-software som aldrig før.

Læs også:

Så mange danske myndigheder mangler it-strategi

Antallet af danske myndigheder med open source-kontorpakker på serverne er steget ganske markant de seneste fire år, skriver Avisen.dk  

Hvor det i 2008 kun var otte procent af de offentlige myndigheder, der brugte open source-software på medarbejdernes computere i form af eksempelvis kontorpakker og browsere, er den mængde steget til 46 procent i 2011, viser tal fra Danmarks Statistik.

Det er noget af et gennembrud for open source-software i den offentlige sektor, da antallet af offentligt ansatte med open source-software på computerne i 2007 lå på én procent.

Også åben kode på serverne

I alt har 67 procent af de offentlige myndigheder programmer med åben kildekode på deres egne servere.

Især staten og større kommuner med mere end 40.000 indbyggere er flittige brugere af open source-software.

Det gør sig også gældende på serverne, hvor 81 procent af de store kommuner har open source-software liggende. Sammenlignet med 2008 lå det tal nede på 35 procent.

Her er det især open source-styresystemer, -infrastrukturkomponenter, -fagsystemer og -CMS-systemer, som de offentlige myndigheder er begyndt at bruge i stort omfang.

Udvikler med åben kode

Helt overordnet brugte 40 procent af landets offentlige myndigheder open source i 2007, mens det tal er vokset til 70 procent i 2011.

På udviklingssiden er der også kommet mere fokus på brugen af open source-software. Således benyttede 49 procent af statslige myndigheder software med åben kildekode i deres udviklingsprojekter, og 11 procent af de statslige myndigheder frigiver egenudviklet software som open source.

Alt er dog ikke lutter fryd og gammen, da 77 procent af det offentlige Danmark angiver manglende integration til fagsystemer som en barriere for at benytte open source-software.

Usikkerhed om produkternes modenhed (75 procent), manglende gevinster (64 procent) og mangel på leverandør og support (62 procent) er andre showstoppere for at benyttere open source-software i endnu højere grad.

Læs også:

Så mange danske myndigheder mangler it-strategi




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere