Artikel top billede

Her er Windows Phone 8: Skal redde Nokia og Microsoft

Microsoft og Nokia kæmper stadig for at slå igennem på det benhårde smartphone-marked. Det nye Windows Phone 8 kommer med en række funktioner, der skal bane vejen for succes.

Læs også:

Så brutalt bliver Nokias fald hvis Windows Phones flopper

Her er Stephen Elops resultater efter to år i Nokia

Det kommende Windows Phone 8 vil sammen med nye telefoner fra Nokia blive helt afgørende for, om Microsoft og Nokia får ordentligt fodfæste på smartphone-markedet.

Ud over Nokia, der er Microsofts tætteste Windows Phone-partner, er også Samsung, Huawei og HTC klar til at producere telefoner med Windows Phone 8.

Det er dog uden tvivl Nokia, der er mest afhængig af, at Windows Phone begynder at få mere medvind.

Windows Phone 8 er Nokias chance

"Hvis Windows Phone ikke vinder forbrugernes gunst, vil Nokias store strategiskifte fejle, og selskabet vil efter vores vurdering reelt set være færdig som smartphone-producent," lyder vurderingen i en ny aktieanalyse fra Sydbank.

Banken har dog fortsat tiltro til Nokia/Microsoft-samarbejdet.

"De kommende produkt-lanceringer af Windows Phone 8-telefoner kombineret med billigere Windows Phone-modeller skal skabe fundamentet for, at Nokia igen kan indtage en dominerende rolle på det globale smartphone-marked."

Det er endnu begrænset, hvad vi ved om kommende telefoner fra Nokias side.

Til gengæld er der masser af informationer om det nye Windows Phone 8, der bliver helt afgørende for projektets succes i kampen mod iOS- og Android-produkterne.

Her er Windows Phone 8

Læs også:

Så brutalt bliver Nokias fald hvis Windows Phones flopper

Her er Stephen Elops resultater efter to år i Nokia

I forbindelse med Microsofts første præsentation af Windows Phone 8 i juni kom det blandt andet frem, at man fremover vil køre med en 'delt kerne' mellem Windows Phone 8 og Windows 8.

At de to systemer kommer til at få den samme kerne, betyder efter al sandsynlighed, at de vil køre med samme filsystem, de samme apps og den samme grafiske understøttelse.

Det kan blive interessant for ikke mindst virksomheds-brugerne, der kan have et ekstra stort behov for at sikre integrationen mellem de to platforme - og er det kundesegment, Microsoft ofte spås de største chancer hos.

Også udviklerne kan dog få gavn af tiltaget, da det vil gøre det nemmere at udvikle apps, der både fungerer på smartphones og tablet-pc'er med Windows.

Mange nye erhvervsfunktioner

Microsoft har også tilføjet muligheden for at kryptere indholdet på Windows Phone 8-telefoner og muligheden for at køre apps i sandkasse-miljøer, så malware ikke kan sprede sig til hele systemet.


Der er også bedre funktioner i forhold til at kontrollere enhederne på afstand fra it-afdelingens side, ligesom man har indført muligheden for, at virksomheder kan lave en "Company Hub," hvor man kan samle medarbejder-apps og forrretningsdata.

I videoen herunder kan du se hele Microsofts præsentation af Windows Phone 8. Cirka 28 minutter inde i indslaget præsenteres de nye erhvervsfunktioner:

En af de helt store nyheder er også, at Windows Phone 8 kommer med en redesignet start-skærm.

på den findes de såkaldte "fliser" nu i flere forskellige størrelser. Idéen er, at der er plads til mere information på de fliser, man vælger at prioritere højst.

Herunder kan du se startskærmen demonstreret:

Ellers er der også blevet plads til en række andre, væsentlig forbedringer af Microsoft-platformen.

Blandt andet understøtter Windows Phone i version 8 multi-kernede processorer, der er både understøttelse af skærmopløsningerne 1280x720 og 1280x768, og så er der også blevet plads til MicroSD-kort.

Alle tre ting har været savnet i den nuværende version af Windows Phone.

Hvad er Nokia på vej med?

Sydbank skriver i sin analyse, at man forventer, at Nokia kan levere et salg op mod ni millioner styk Windows Phone-telefoner i sidste kvartal af 2012 og 46 millioner styk i hele 2013.

"For at det skal være muligt, anser vi det som helt centralt, at Nokia lancerer Windows Phone-telefoner i den billige ende af smartphonemarkedet med fokus på Emerging Markets," lyder analysen fra Sydbank.

Allerede nu ligger det klart, at Nokia er på trapperne med flere nye produkter.

Selskabet afholder et arrangement den 5. september, hvor mange venter, at to eller flere nye Lumia-telefoner i forskellige prisklasser bliver præsenteret.

Der er blandt andet vedholde rygter om en kommende topmodel, Nokia Phi.

Nokia og topchef Stephen Elop, der i denne tid runder to år på direktør-posten, har generelt fået ros for de to flagskibe med Windows Phone, Lumia 800 og 900.

Ikke desto mindre har Stephen Elop her i 2012 været nødt til at komme meldinger skuffende salg i årets første måneder og at nedjustere forventningerne til første og andet kvartal.

I juni varslede selskabet fyringen af 10.000 medarbejdere inden udgangen af 2013, og Stephen Elop skiftede samtidig ud på en række ledelses-poster.

Sådan klarer Nokia og Microsoft sig i dag

Ifølge en opgørelse fra Gartner er Android-platformens globale markedsandel nu oppe på 64,1 procent, mens iOS fra Apple ligger på andenpladsen med 18,8 procent.

Symbian er helt nede på en markedsandel 5,9 procent på verdensplan. Den aktuelle Microsoft-markedsandel på verdensplan er 2,7 procent.

IDC har dog vurderet, at Windows Phone i 2016 vil kunne være oppe på en markedsandel på 19,2 procent og dermed verdens næstmest populære smartphone-platform, kun overgået af Android.

Hvis det skal realiseres, skal både Nokia og Microsoft dog til at røre på sig - ikke mindst når det nye Windows Phone 8 rammer markedet i løbet af efteråret.

Læs også:

Så brutalt bliver Nokias fald hvis Windows Phones flopper

Her er Stephen Elops resultater efter to år i Nokia




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere