Artikel top billede

Minister: Her er forklaringen på kikset telemedicin-projekt

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) mener ikke, at dårlig bredbåndsdækning er årsagen til forfejlet KMD-projekt om telemedicin. Alligevel trækker hun lidt i land.

Læs også:
Elendigt bredbånd sender KMD-system til tælling

Valget af softwareløsningen - og ikke den overordnede bredbåndsdækning - var skurken, da et KMD-projekt for nyligt slog fejl i Nordjylland.

Sådan lyder forklaringen indirekte fra erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) i en række §20-svar, hun har sendt af sted efter at være blevet bombarderet med spørgsmål i sagen, hvor bredbåndsdækningen i første omgang var udråbt som sorteper.

I forsøget skulle 85 kronisk syge og ældre agere prøvekaniner for at det offentlige kunne prøve sig frem og forbedre sin telemedicin.

Men personerne oplevede store tekniske problemer.

Men nu forsvarer ministeren altså bredbåndsdækningen i den pågældende sag i sine svar.

"Det konkrete projekt, der omtales i artiklen, er et pilotprojekt baseret på en bestemt type teknologi, xDSL, og er derfor ikke udtryk for den samlede dækning af den digitale infrastruktur i Danmark, som bl.a. også inkluderer kabel-tv-net og fiber. Pilotprojektet har således begrænset sig i valget af digitale platforme," lyder det i et svar fra ministeren, der fortsætter:

"Det er naturligt i et pilotprojekt, men kan ikke bruges til at sige noget om den infrastruktur, der faktisk er til rådighed, og som i virkeligheden er bedre. Flere af postdistrikterne i forsøget indeholder fx også en betydelig dækning med kabel-tv-net," skriver ministeren.

"Den generelle faktiske bredbåndsdækning vil således være højere, end det pilotprojektet indikerer," skriver hun.

Erhvervsminister erkender mangelfulde bredbåndstal

Men selv om ministeren altså på den ene side forsvarer bredbåndskortlægningen, erkender hun på den anden side visse problemer med præcisionen.

En lidt opsigtsvækkende melding i forhold til, at den seneste bredbåndskortlægning blev sendt ud i forgårs med optimistiske toner fra ministeren i forhold til stigningen i bredbåndsdækningen.

"Stigningen viser, at vi er godt på vej til at opfylde regeringens målsætning om, at alle skal have adgang til at få en bredbåndsforbindelse på mindst 100 Mbit/s senest i 2020," lød det fra ministeren i pressemeddelelsen.

Den nu lidt mere tvetydige melding kommer i svaret på et af it-ordføreren i Dansk Folkeparti, Dennis Flydtkjærs, mange spørgsmål, som lyder:

"Mener ministeren, at der er sammenhæng mellem kvaliteten af de danske bredbåndsforbindelser i de teoretiske kortlægninger, og kvaliteten af forbindelserne, som borgerne oplever i den virkelige verden?"

Her svarer ministeren følgende:

"Erhvervsstyrelsens bredbåndkortlægning er ikke baseret på teoretiske hastigheder. Bredbåndskortlægningen er baseret på indberetninger fra ejerne af bredbåndsinfrastrukturen," skriver hun og tilføjer:

"Selskaberne skal indberette de hastigheder, som husstande og virksomheder vil kunne få under normale omstændigheder, hvorfor de kan afvige lidt fra den hastighed, forbrugeren oplever på et givet tidspunkt og de hastigheder, der markedsføres over for forbrugeren."

"Vi iværksætter i 2013 et pilotprojekt, som skal undersøge muligheden for en mere detaljeret kortlægning af adgangen til bredbånd. På baggrund heraf vil det efterfølgende blive vurderet, om der fremover skal indføres en mere detaljeret opgørelsesmetode," lyder det fra ministeren i svaret.

Se hvad KMD mener om sagen her: KMD om fejlslagent telemedicinforsøg: Her er læren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere