Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Så mange danskere bed på snedig phishing-mail

Phishing-mail, der ser ud til at komme fra Skat, har narret danskere til at udlevere kreditkort-oplysninger.

Læs også:

Sådan vil Skat stoppe svindel-mails til danskerne

Store danske firmaer ramt af phishing-svindlere

Ifølge Skat har 1.300 danskere besøgt én af de webservere, hvor du uvidende har mulighed for at indtaste dine kreditkort-oplysninger til luskede bagmænd.

Ud af de 1.300 besøgende har 127 personer valgt at videregive deres kreditkort-oplysninger til bagmændene, der angiveligt kan spores tilbage til Marokko.

Men omfanget er reelt større.

Skat har siden november identificeret 92 forskellige phishing-kampagner, hvor der hver gang er benyttet en ny webserver.

I samarbejde med sikkerhedsvirksomheden CSIS forsøger Skat nu at dæmme op for de phishing-mail-kampagner, som danskerne gennem det meste af det seneste års tid har været udsat for.

Omfanget er fyldt med usikkerhed
De 92 phishing-kampagner med Skats navn er målt over perioden 1. november 2012 til 14. januar 2013. 

Men på grund af flere usikkerheder, er det er ikke muligt at give et nøjagtigt tal på, hvor mange personer, der er blevet franarret deres kreditkort-oplysninger.

"Man ved ikke, om de danskere, der har indtastet kreditkort-oplysninger på de falske hjemmesider, har udfyldt korrekte oplysninger, eller om det bare er Anders And-oplysninger," siger Jack Johansen, der er kontorchef for informationssikkerhed i Skatteministeriet.

"Derudover er det kun lykkedes at fremskaffe logfiler fra én af de hackede webservere."

Ifølge Jack Johansen har Skat modtaget omkring 150 mails fra danskere, der bekræfter, at de har videregivet kreditkort-oplysninger, dertil kommer et ukendt antal telefoniske henvendelser.

Bagmænd umulige at stoppe


I maj beskrev Computerworld én af disse kampanger. 

Her undrede flere læsere sig over, at der ikke var oprettet en såkaldt SPF-record for skat.dk-domænet, der kan dæmme op for en del af udsendelsen af mails.

"SPF-recorden er siden implementeret, men det forhindrer jo ikke alt. Det afhænger i sidste ende af, om borgernes egen smtp-server laver et opslag, der kan se, om mailen nu også kommer fra Skat," siger Jack Johansen og forsætter:

"Det ikke alle kampagnerne, der benytter sig af skat.dk domænet som afsenderadresse. Tilføjelsen fjerner desværre ikke alt, men selv den mindste forbedring er værd at tage med,"

Selvom trafikken kan spores tilbage til Marokko, kan Skat ikke lukke ned for phising-kampagnerne, fordi det stort set er umuligt at retsforfølge bagmændene.

Læs også:

Sådan vil Skat stoppe svindel-mails til danskerne

Store danske firmaer ramt af phishing-svindlere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere