Artikel top billede

Sådan vil Skat stoppe svindel-mails til danskerne

Svindlere bruger i øjeblikket Skats navn og logo til at franarre folk deres kreditkortoplysninger. Se, hvordan Skat vil stoppe svindlerne.

Læs også:

Skat slår alarm: Fup-mails i omløb

TastSelv-svindel: Sådan nuppede kriminelle millioner

It-kriminelle har stjålet overskudsskat fra danskere

I weekenden og i løbet af mandag morgen har svindlere igen misbrugt Skats navn og logo i forsøget på at narre folk til at udlevere oplysninger om deres kreditkort.

Det oplyser Jack Johansen, som er kontorchef for informationssikkerhed i Skatteministeriet.

"Vi har sendt en service-mail ud på skat.dk, hvor vi advarer borgere om, at der florerer den slags svindel om svindelnummeret," siger Jack Johansen.

Han fortæller, at Skat har en aftale med et sikkerhedsfirma, som har til opgave at spore de domæner, hvorfra svindelen foregår.

"De går så ind og lukker ned for dem, når vi finder ud af, hvordan og hvorfra de bliver genereret," forklarer Jack Johansen.

Beder om oplysninger på kreditkort

Jack Johansen forklarer, at der på nuværende tidspunkt er registreret syv aktive adresser, hvorfra svindelen bliver sendt. 

"Det er en større kampagne, og de bliver genereret mange forskellige steder fra. Det kan godt være, at vi får lukket nogle ned, og så kan det være, at de starter op et nyt sted fra. Så vi følger med og ser, om de flytter sig," siger han.

Selvom mailen ser ud, som om den kommer fra Skat, opfordrer Jack Johansen til at slette mailen med det samme uden at klikke på linket, som er anført i mailen.

"Vi udsender aldrig mails, hvori vi beder om borgernes kontooplysninger. Svindlerne beder om folks kortoplysninger, for at de kan gå ind og tømme folks bankkonti efterfølgende," forklarer han.

Hvis man har overskydende skat til gode, bliver den overført til borgerens NemKonto, som Skat i forvejen har oplysninger i deres system.

"Vi beder aldrig om at få borgerens kortoplysninger," understreger Jack Johansen.

Personalet er instrueret

Skat har ifølge Jack Johansen informeret personalet om, at der er svindelmails i omløb.

"Vi har instrueret al vores personale i, hvordan de skal håndtere henvendelser om disse mails. Så de er advaret om, at der kører sådan en kampagne og kan fortælle borgerne, at de skal slette mailen uden at gøre mere ved dem," siger han og tilføjer, at de hos Skat endnu ikke har hørt om folk, der er røget i fælden.

De falske mails, som er i omløb, er kendetegnet ved, at de er skrevet på dårligt dansk, oplyser Jack Johansen.

"Typisk er de oversat fra et andet sprog, og man kan ikke se bogstaverne æ, ø og å, som bliver oversat til nogle kinesiske tegn. Hvis man får sådan en mail, skal man slette den og ikke gøre mere ved den," understreger han.

Læs også:

Skat slår alarm: Fup-mails i omløb

TastSelv-svindel: Sådan nuppede kriminelle millioner

It-kriminelle har stjålet overskudsskat fra danskere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere