Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Denne mand har særlig betydning for dansk telekommunikation

Foran en samlet telebranche blev den danske Telepris uddelt til en person med særlig betydning for telekommunikationen i Danmark. En landsdel løb med alle priser.

Læs også: Din mobiltelefons antenne-kvalitet holdes hemmelig

Nordjyske repræsentanter ryddede bordet, da der i går blev uddelt priser til danske telespydspidser.

Prisuddelingen skete foran den danske telebranche, der havde kæmpet sig gennem forårssneen til Ingeniørhusets lokaler på Kalvebod Brygge i København.

Først og fremmest blev det teleprofessor Gert Frølund Petersen fra Aalborg Universitet, der løb med titlen som vinder af den danske Telepris, der for andet år i træk blev uddelt af Teleteknisk selskab.

Gert Frølund Petersen har nemlig udmærket sig for sin forskning i antenneteknologi heriblandt at have udviklet en metode, der kan afgøre antennekvaliteten på mobiltelefoner - en metode som bliver brugt som standard i branchen i dag.

I den forbindelse har han blandt andet langet ud efter antennekvaliteten på smartphones, blandt andet Apples iPhone 4.

Læs professorens vurdering af forskellige telefoners antennekvalitet her.

Løbende kritik

Gert Frølund Petersen har også løbende kritiseret, at oplysningerne om antennekvaliteten bliver holdt hemmelig, selv om producenterne ligger inde med dem.

Dette budskab gentog han i går, da han var på talerstolen for at modtage prisen.

"Vi ved godt, hvordan vi skal måle, men der er ingen, der tør tale højt om resultaterne. Det kan ikke være rigtigt," lød det fra Gert Frølund Petersen.

Netop den manglende gennemsigtighed med mobiltelefonernes antennekvalitet er efter manges mening med til at forplumre debatten om dårlig mobildækning, da operatørerne ender med at få skylden for "mobilhullerne", selv om problemet også hænger sammen med antennekvaliteten på telefonerne.

Af hensyn til samarbejdet med producenterne, taler operatørerne heller ikke højt om problemet.

Men der er måske håb forude. I regeringens netop fremlagte bredbåndsudspil vil regeringen arbejde for en fælles EU-mærkning af "mobiltelefoners modtageegenskaber.

Disse personer er fremtidens danske telehåb

Udover teleprisen blev der også uddelt en studerendepris, og den gik ligeledes til det nordjyske, et område, der tidligere har været kendt som Danmarks stolthed inden for mobiltelefoni-industrien.

Nærmere bestemt gik prisen til tre ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet for deres "utrættelige arbejde med satellitteknologi," som det lød fra talerstolen.

Udover prisuddelingen bød konferencen, der i år havde temaet "Nye udfordringer på nettet", på indslag om alt fra netneutralitet, piratkopiering til cyberkriminalitet.

Foruden Erhvervs- og Vækstminister Anette Vilhelmsens (SF) lynhurtige visit, der som nævnt i går gav deltagerne en lille forsmag på regeringens nye bredbåndsudspil, lagde også landets it-teleordførere vejen forbi til en afsluttende paneldebat.

Konferencen var organiseret i samarbejde mellem IT-Branchen, Teleindustrien, IDA og DI Itek.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere