Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Toyota Danmark: Derfor skal man skrotte alle firmaets fastnet-telefoner

For halvandet år siden valgte Toyota i Danmark at lægge fastnettelefonen død for samtlige medarbejdere. Gik det så godt? Tog virksomheden den rigtige beslutning? Se svaret her.

Selv om snakken om fastnettelefonens død bliver mere og mere intens, er det langt fra alle virksomheder, der tør tage springet ud i en ren mobil løsning til medarbejderne.

Men en af de vovede virksomheder er Toyota Danmark.

For cirka halvandet år siden valgte virksomheden at lægge kobberlinjen død og samtidig stikke en ny iPhone i lommen på hver af de omkring 85 medarbejdere.

"Det er gået fantastisk, intet mindre," lyder det kort og kontant fra Peder Madsen, projektleder hos Toyota.

Fungerede ikke optimalt

Beslutningen om at gå ren mobil blev taget efter to års kamp med en ip-telefoni-løsning, som mildest talt ikke fungerede optimalt.

For kunderne, bilforhandlere og importører, havde problemer med at komme igennem på telefonen.

"Når vi mødte vores kunder, sagde de, hvorfor tager I aldrig telefonen? Vi kunne så fortælle, at den ikke ringede. Og det er jo ikke optimalt, når vi lever af at sælge," fortæller Peder Madsen.

Han fortæller, at der også var store udfordringer med de Blackberry-telefoner, som mere end halvdelen af medarbejderne på det tidspunkt havde.

Disse udfordringer fik virksomheden til at tage telefon-strategien op til revision.

"Vi kunne se, at stort set alle med fastnettelefoner alligevel fik den viderestillet til mobilen. Så lavede vi en business case og fandt ud af, at når vi så på vores serviceudgifter til Blackberry-telefonerne, så kunne det faktisk betale sig at skifte dem ud og give alle medarbejderne en iPhone i stedet," lyder det fra Peder Madsen, som tilføjer, at det samtidig gav pluspoints hos medarbejderne, da hypen omkring iPhones var stor.

Så kort fortalt blev ip-telefoni-løsningen skrottet, Blackberry-telefonerne ligeså, mens spritnye iPhones landede i medarbejdernes hænder.

Mere fleksible medarbejdere

Da virksomheden samtidig udelukkende har bærbare computere, er fleksibiliteten blevet enorm.

"Hvis medarbejderne har en hjemmearbejdsdag, tager de bare den bærbare og telefonen med, og så er der ingen kan se, om de sidder på kontoret eller på Gran Canaria. Desuden har de mange besøg ude hos kunderne," lyder det fra Peder Madsen, som fortsætter:

"En anden god ting er, at flytninger internt i virksomheden bliver klaret på to minutter," siger han og tilføjer, at flere medarbejdere vælger at benytte sig af muligheden for hjemmearbejdsdage.

Men der har været flere ting, som medarbejderne skulle vænne sig til.

Sådan er det gået med sikkerheden

"Det er selvfølgelig en udfordring, at man gerne vil være mobil, men bevare funktionaliteten fra en fastnettelefon. Da man havde fastnet, så ringede den ikke mere, når man gik hjem, og når man har ferie, så ringer jo den stadigvæk."

"Som standard kan man i hvert fald ikke bare i TDC's løsning, som vi bruger, skille funktionerne ad. Det kunne man jo i gamle dage med to fysiske apparater," siger Peder Madsen og fortsætter:

"Helt banalt, så kan du for eksempel ikke viderestille et kald på en iPhone, med mindre du taster en lang kode, så basisfunktionaliteten går tabt. TDC havde godt nok en app til at viderestille, men den var ubrugelig. Til gengæld er vi ved at få bygget en løsning med Zylinc, så vi stadig kan de basale ting," fortæller han.

Peder Madsen fra Toyota tilføjer, at det desuden er en sandhed med modifikationer, at virksomheden er gået ren mobil.

For receptionisterne har fået lov at beholde fastnettelefonen.

"De er nødt til at have det af hensyn til lydkvaliteten og for at kunne stille kaldene videre."

Ingen problemer med sikkerheden

Sikkerhedsmæssigt har der ifølge Peder Madsen ikke været de store udfordringer.

"Hvis en medarbejder stopper, eller hvis telefonen skulle blive væk, har vi remote wipe med to niveauer, hvor man enten sletter firmadata eller sletter alt på telefonen."

"Udover det bruger vi Sybase som mobile device management, der styrer alle politikker såsom tastaturlås, adgang til trådløse netværk, mails og personlige kontakter," siger han og tilføjer, at virksomheden benytter sig af Apples egen cloudløsning, iCloud. 

Mens Computerworld netop har beskrevet, hvordan kritikken over Apples lange reparationstider hagler ned over producenten, har Toyota Danmark ikke de problemer. De har ansat en studentermedhjælper til at reparere dem i huset.

"Mens der hele tiden var problemer med Blackberry-telefonerne, kan jeg i dag ikke huske, hvornår vi sidst har haft en supportsag, så på den måde har vi slet ikke noget support ud af huset mere," slutter Peder Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere