Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Telegigant angriber omstridt TDC-aftale

En af de helt store spillere i telebranchen, der blandt andet står for SINE-nettet, borer nu fingeren dybt ned i en øm TDC-aftale til fire milliarder kroner.

Nu borer telegiganten Motorola fingeren dybt ned i TDCs fire milliarder kroner store, men stærkt omdiskuterede, aftale med kinesiske Huawei.

Motorola er nervøs for sikkerheden.

"Jeg er stødt på en stribe forhold rundt om i verden, og jeg kan bare konstatere, at det er noget, jeg personligt ikke bryder mig om," udtaler Steffen Ring, der er senior director for International Government Affairs hos Motorola Solutions Inc, til Børsen.

Derfor har han rejst sagen internt hos Dansk Beredskabskommunikation A/S, der ejes af Motorala og driver det såkaldte SINE-net, der anvendes af politi, brandvæsen og militær.

Nettet bindes, ifølge Børsen, sammen af TDC's net. Dog ikke det net, som nu skal drives af kineserne.

Men sagen skal rejses alligevel, mener Motorola-direktøren.

Dilling: Der er jo ingen sammenhæng
Hos TDC er administrerende direktør Carsten Dilling på banen.

Alene af den grund, at SINE-nettet ikke drives af kineserne - og SINE-nettet som nævnt ikke forbindes af det net, kineserne skal drive, gør unægteligt et potentielt problem meget svært at se, lyder et lidt firkantet opsat rationale fra topchefen.

Carsten Dilling understregede i forbindelse med indgåelsen af kontrakten, at sågar en enhed under Forsvaret Efterretningstjeneste havde været inde over milliardaftalen.

Ergo skulle der ingen sikkerhedsproblemer være.

I dagens artikel hos Børsen hives en sag frem fra Belgien, hvor beskyldninger imod det kinesiske selskab skulle være fremført.

Beskyldninger som selskabet blankt har afvist. Det samme er tilfældet i tidligere sager, hvor Huawei blev beskyldt for spionage.

I øvrigt anvender flere danske teleselskaber allerede i dag det kinesiske selskab som samarbejdspartner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere