Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Atea taber klage: Må vinke farvel til 280 millioner

Klagenævn sætter endeligt punktum i en langstrakt udbudssag om levering af netværksløsninger til staten for 280 millioner kroner.

Et langstrakt slagsmål om leverance af netværksudstyr for 280 millioner kroner til en række statslige institutioner som politiet, Skat mm. ser nu ud til at være endeligt overstået, efter at Klagenævnet for Udbud har afvist en klage fra forhandlergiganten Atea.

Millionordren, der er Danmarks største på området, blev i sommeren 2012 sendt i udbud af Moderniseringsstyrelsen under Finansministeriet.

Atea krævede i sin klage, at Moderniseringsstyrelsen skulle annullere aftalen med Axcess, der vandt ordren i konkurrence med netop Atea og et konsortium bestående af firmaerne Eltel og Comm2ig.

Ifølge kendelsen fra klagenævnet var Ateas tilbud det billigste af de tre, men Moderniseringsstyrelsen vurderede, at kvaliteten i Axcess' tilbud var så meget bedre, at valget faldt på Axcess.

Atea påstod i sin klage, at Moderniseringsstyrelsen havde overtrådt EU's udbudsdirektiv ved blandt andet at have indskrevet kvalitet som en del af grundlaget for tildeling af millionaftalen. Atea mente i øvrigt også, at der var fejl i den metode, som Moderniseringsstyrelsen havde benyttet til at vurdere de tilbud, der var kommet ind.

I kendelsen fra klagenævnet kan man også læse, at Atea mente, at Moderniseringsstyrelsen burde have afvist det vindende tilbud fra Axcess, fordi det efter Ateas opfattelse ikke levede op til udbudskravene.

I sin kendelse afviser klagenævnet blankt klagerne fra Atea, og dermed er der sat punktum for en udbudssag, som også tidligere har udløst slagsmål om både indholdet af udbuddet og retten til at afgive tilbud.

Netdesign blev siet fra

Før Axcess overtog leverancerne af netværksudstyr, var det TDC-ejede Netdesign, der havde aftalen med staten. Netdesign blev dog allerede i sensommeren 2012 siet fra under prækvalifikationen til udbuddet. Det første også til en sag i Klagenævnet for Udbud, som Netdesign dog tabte med et brag.

Det kan du læse om her.

Da staten i slutningen af november 2012 endeligt lagde sig fast på Axcess som ny leverandør, kom klagen fra Atea. Det truede en overgang med at sætte en stopper for de statslige indkøb af netværk.

Endnu en gang måtte klagenævnet i sving, og i januar i år bestemte nævnet, at Ateas klage ikke skulle have opsættende virkning.

Dermed kunne Axcess begynde at levere udstyr på aftalen, der som nævnt forventes at indbringe en omssætning på op mod 280 millioner kroner.

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra Atea til kendelsen i Klagenævnet for Udbud.

Læs også:

Staten blæser på Atea-klage

Fiasko: Derfor tabte NetDesign kæmpeaftale på gulvet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere