Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Denne telefon vil destruere sig selv om 5...4...

Et flyselskab har udviklet en smartphone til blandt andet det amerikanske forsvar. Smartphonen selvdestruerer bogstaveligt talt, hvis nogen forsøger at bryde ind i telefonen.

Den amerikanske fly- og forsvarsgigant Boeing har udviklet en Black-telefon, som mildest talt lyder som noget fra en James Bond-film.

Det fortæller Reuters nyhedsbureau.

Boeing Black er en smartphone med sikkerhed som det absolutte fokus.

Derudover har telefonen den egenskab, at hvis man fysisk forsøger at bryde telefonen op, vil den automatisk slette alle data og samtidig gøre telefonen ubrugelig.

Boeing er ellers mest kendt for sine passagerfly og jagerfly, men har en kommunikationsafdeling, som ofte samarbejder med blandt andet det amerikanske forsvar.

Sikkerheden i top

Telefonen bliver af Boeing anset som en telefon for regeringsfolk, efterretningstjenester eller virksomheder, hvor sikkerheden skal være absolut i top.

Den er en smule større end en iPhone, men har en speciel bagside, hvor man alt efter behov kan påføre forskellige ekstra moduler: Ekstra batteri, solceller, satellitmodtager og sågar biometriske sensorer.

På grund af telefonens sikkerhedsegenskaber har Boeing ikke villet oplyse informationer om netværksoperatører, eller hvem der har udarbejdet de forskellige hardwaredele, ligesom Boeing heller ikke har offentliggjort en pris eller udgivelsesdato.

Dog fortæller Boeing til Reuters, at virksomheden er begyndt at tilbyde telefonen til alle, som bliver fundet og vejet tunge nok som relevante kunder.

"Vi så et potentielt hul i markedet, hvor vi kunne hjælpe vores kunder med vores ekspertise," forklarer talskvinde Rebecca Yeamans til Reuters.

Lignende telefoner er begyndt i større grad at poppe op på mobilmarkedet.

Blandt andet har Silent Circle i samarbejde med italienske Geekphone udviklet BlackPhone, der dog ikke kan selvdestruere, men som har en stærk kryptering på alt, hvad telefonen foretager sig. 

Læs også: Her er verdens mest sikre smartphone: Den nye Blackphone

Dansk udvikler bygger krypteringsprogram: Ikke mere overvågning

USA-spionage skal stoppes: Helt nyt internet kan være på vej




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere