Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Top-politiker: Vi er blevet røvrendt af Oracle

Viceborgmester tager bladet fra munden og ønsker alternativer til Oracle, som ifølge viceborgmesteren har et fast greb om bystyret og udnytter sin magtfulde position.

Londons viceborgmester for forretnings- og erhvervslivet, Kit Malthouse, har set sig virkelig vred på it-giganten Oracle.

Så gal, at han ifølge The Wall Street Journal forleden udspyede sin galde på en teknologi-konference, der blandt andet handlede om brugen af big data.

"Som de fleste folk i bystyret er jeg blevet røvrendt af Oracle," lød ordene fra Kit Malthouse til flere hundrede konferencedeltageres store underholdning.

"Er der nogen fra Oracle i lokalet," tilføjede viceborgmesteren, som også sagde, at hans topprioritet var "at jorde Oracle".

Er Oracle-afhængig

De hvasse udsagn blev ytret på trods af, at Kit Malthouse erkendte, at Oracle umiddelbart er det eneste selskab, der kan håndtere de gigantiske datamængder, som London med godt otte millioner indbyggere står med.

"Jeg ønsker, at nogen i London er i stand til at ødelægge det greb, som Oracle har på os," fortsatte viceborgmesteren i sin tale.

Oracle i England har ikke ønsket at kommentere udtalelserne.

Sagt i en munter kontekst

Senere er Kit Malthouse blevet konfronteret med sine Oracle-hadske udsagn, og han fortæller, at det var sagt som en del af en munter tale, der havde til hensigt at opildne tilhørerne.

Han erkender dog samtidig, at London har en historik med det amerikanske it-selskab omkring priser.

Det drejer sig mere specifikt om en prisforhandlingssag fra 2010, hvor London forsøgte at indføre stramme budgetter. Den agenda bed Oracle dog umiddelbart ikke på.

Oracle sat på porten i Danmark

"Oracle var ikke specielt generøse, men vi befandt os et sted, hvor vi ikke havde nogen alternativer," lød det fra viceborgmesteren i 2010 ifølge The Wall Street Journal.

Oracle sat på porten 
I Danmark er der også eksempler på offentlige myndigheder, der undgår Oracle på deres indkøbsture.

Et sted er Favrskov Kommune, hvor formanden for de kommunale it-chefer, Henrik Brix, sidder som it-chef.

I dag har kommunen vest for Aarhus kun et vagtplansystem fra Oracle tilbage på sine servere.

"Det er længe siden, vi satte Oracle på porten på grund af selskabets priser og vilkår," fortæller Henrik Brix.

Han forklarer, at "vilkår" blandt andet dækker over nogle uklarheder i licenseringen omkring virtuelle servere, der hurtigt kan blive en dyr 'fornøjelse'.

Derfor kigger Favrskov andre steder hen, når der skal indkøbes eksempelvis databaser, som ellers er Oracles kernekompetence.

Oracle: Fint med konkurrence
Oracle i Danmark hilser Favrskovs fravalg velkommen.

"Kommunens valg viser jo bare, at det er godt med konkurrence, og at den kan vælge de produkter, som passer til kommunens behov," siger Oracles nordeuropæiske kommunikationschef, Anders Lund Rendtorff, til Computerworld.

Han påpeger samtidig, at det generelt er forkert at anskue Oracle som en dyr virksomhed.

"Vi mener, at vi giver stor værdi for de penge, som kunderne investerer i vores software og hardware. Oracle er en virksomhed i vækst, og det ville vi næppe være, hvis vi var så dyre," argumenterer Anders Lund Rendtorff.

Oracle omsætter i dag for godt 200 milliarder kroner om året, mens indtjeningen ligger lige omkring 60 milliarder kroner.

Læs også: 
Oracle: Her er den reelle grund til at licens-audits kan ramme så tungt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere