Oracle: Her er den reelle grund til at licens-audits kan ramme så tungt

Det er ikke licens-reglerne, der er den egentlige grund til, at licens-audits kan ramme så tungt, mener Oracle, der står bag mange audits. Se her, hvad grunden egentlig er.

De forhadte licens-audits er nødvendige, og de vil ikke forsvinde. Men de bliver ikke udført i ond tro.

Sådan lyder det fra Oracle, der jævnligt bliver nævnt som et af de firmaer, der er flittigt med at gennemføre licens-audits hos kunderne.

Det sker, efter at it-konsulenten Jan Øberg for nylig lancerede en forening, der har til hensigt at forene virksomhederne i bestræbelserne mod at nedbringe de forhadte it-audits.

Det kan du læse mere om her: Danskere blæser til kamp mod audits: Sådan får vi prisen ned.

Oracle mener ikke, at det er licensreglerne, der er det reelle problem.

Det er derimod den kompleksitet, som mange virksomheder har i deres it-setup.

"Det er ikke licensreglerne, som er det mest komplicerede. Det er derimod de it-miljøer, hvor licenserne sættes i drift, der skaber den virkelige kompleksitet," siger kommunikationschef Anders Lund Rendtorff, Oracle.

Han peger på, at kompleksiteten skyldes ting som forskellig hardware med forskellige processorer og kerner, forskellig grad af virtualisering, forskellige licenssæt til det samme produkt indkøbt over tid, men på forskellige vilkår og lignende.

"Det er nogle af de fysiske årsager til, at virksomheder kan miste overblikket. Det kan dog også være et problem, hvis virksomhedernes indkøbere, som forhandler kontrakterne på plads, ikke har en tæt dialog med de medarbejdere, som sætter licenserne i drift," siger han.

Skal betale for det de anvender
"Vi er først og fremmest interesserede i, at virksomhederne får mest muligt ud af deres investeringer, og at deres indkøb giver dem større konkurrencekraft. Dernæst er vi selvfølgelig interesserede i, at virksomhederne betaler for præcist det, som de anvender. Og hverken mere eller mindre," siger Anders Lund Rendtorff.

Han peger på, at softwaren, der bliver tjekket ved audits, jo tilhører software-leverandøren.

"Og ingen kan vel betvivle det legitime i at opkræve betaling for beskyttede produkter. Men samtidig er det helt sikkert, at den primære vækst i en virksomhed som Oracle altid kommer og skal komme af, at vi i kraft af innovation får nye kunder og får eksisterende kunder til at forny deres engagement - og ikke fra audits," siger Anders Lund Rendtorff.

Kommunikationschefen peger på Oracles såkaldte licens managing service, hvor selskabet sammen med kunden gennemgår behovet.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.