Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny politisk aftale en tidlig julegave til danske it-firmaer

Med ny aftale kan danske it-virksomheder shanghaje it-eksperter til Danmark. Aftalen bliver kaldt en tidlig julegave til it-industrien.

Den danske it-branche har, sammen med andre industrier, i de seneste mange år skreget på bedre kvalificeret arbejdskraft, og det skrig er hørt hele vejen til Christiansborg.

For en ny politisk aftale indgået mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti baner fremover vejen for at få udenlandsk arbejdskraft uden for EU hurtigere til Danmark.

I alt er der 26 initiativer i reformen for international rekruttering herunder blandt andet en fasttrack-ordning, hvor en udenlandsk medarbejder kan starte i den danskboende virksomhed, lige så snart ansøgningen er afsendt.

I fasttrack-ordningen skal virksomheden samtidig leve op til en række krav, der blandt andet inkluderer en bruttoløn på minimum 375.000 kroner årligt eller uddannelsesmæssige forhold på et højt niveau.

Derudover skal de ansøgende virksomheder på fasttrack-ordningen leve op til en række krav, som eksempelvis at have minimum 20 fuldtidsansatte og være omfattet af en kollektiv overenskomst.

It-branchen siger tak for gaven

Den nye reform bliver modtaget med kyshånd af it-brancheforeningen IT-Branchen.

"Vi kan roligt sige, at denne aftale er en tidlig julegave for it-industrien, da det er et helt konkret vækstinitiativ for at få topkvalificeret arbejdskraft her til landet," siger IT-Branchens administrerende direktør Morten Bangsgaard til Computerworld.

Han fortæller, at brancheforeningen ligger inde med tal, der viser, at en ud af fire danske it-virksomheder i dag mangler eller på længere sigt kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft.

"Nu, når væksten er på vej tilbage efter finanskrisen, betyder åbningen for de udenlandske it-folk, at danske it-selskaber ikke længere behøver at sige nej til ordrer."

Samtidig vurderer Morten Bangsgaard, at beskæftigelsesreformen med den internationale rekruttering ikke vil påvirke ledigheden blandt danske it-folk.

"Med flere kvalificerede it-folk på plads i virksomhederne er der som sagt plads til at sige ja til flere ordrer, og det vil smitte af på både virksomhedernes indtjening og danske it-folks beskæftigelse. Så vi siger tak for gaven til regeringen," siger han.

Læs også: 
Sådan bliver du bedre til at ansætte de rigtige it-folk

Her er alle de danske it-jobs som ikke bliver besat




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere