Artikel top billede

Google og Facebook har udset sig ny målgruppe: Dine børn

Store it-selskaber har kig på, hvordan de kan få flere børn og fremtidige brugere ind i folden til deres mange software-services. Både Google og Facebook har ifølge rygterne konkrete børne-løsninger på vej.

Vores børn er vores fremtid, lyder en velkendt frase.

Flosklen passer ikke desto mindre på it-selskaber som Google og Facebooks fremtidige satsninger, da online-giganterne begge har børnevenlige løsninger i støbeskeen.

Facebook har længe syslet med ideen om, at børn under 13 fremover skal kunne oprette (lovlige) profiler på verdens største sociale medie.

Google barsler nu også med ideer til, hvordan fremtidens Gmail-brugere kan hives ind i folden allerede fra barnsben.

Det skriver The Financial Times.

Youtube og Gmail til børn

Mere konkret arbejder Google på en version af sit videosite Youtube, hvor der er indbygget et forældrepanel, så de voksne kan kontrollere, hvad deres unger ser på videositet.

På den måde kan Google indfange, hvilke udsendelser og videoer som forældrene tillader deres børn at se.

Disse data kan derefter overføres til andre Google-platforme som smartphones og tablets, hvor forældrene så at sige en gang for alle har sat et filter op for det video-indhold, som børene kan få adgang til.

Google skulle efter sigende have arbejdet på det børne- og forældrevenlige videosite i månedsvis, ligesom softwareselskabet også skulle være i færd med at kode på et Gmail-system rettet direkte mod børn under 13 år.

Google 'ønsker ikke at kommentere på rygter og spekulationer', som en talsperson udtaler det i forbindelse med services rettet direkte mod børn og deres forældre.

De helt unge på Facebook

Nogenlunde samtidig har en patentansøgning fra Facebook afsløret, at det sociale medie klargør en børneversion af sin sociale medieplatform.

I dag har mange børn under 13 ulovligt en profil på Facebook, men det skal være slut, når pre-teens kan få adgang, hvis deres tilstedeværelse godkendes af en af forældrene.

Herefter vil det være muligt for forældrene at følge deres børns færden og brug af Facebook.

Det sociale medie har meldt ud, at patentansøgningen ikke nødvendigvis betyder, at der rent faktisk bliver åbnet for børenes adgang til det sociale medie.

Tiden vil vise, om Google og Facebook også mener, at børn er deres fremtid. 

Læs også:

Så meget fortæller Facebook om dit liv

OMG - jeg forstår ikke, hvad mine børn siger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere