Artikel top billede

Facebook vil åbne for yngre brugere

Nu skal de yngste børn også lukkes ind på Facebook.

Facebook arbejder på en løsning, som skal give børn under 13 år sikker adgang til det sociale netværk. Det melder Wall Street Journal. I øjeblikket tester man flere muligheder, herunder at barnets konto bliver knyttet til forældrenes profil, så de kan bestemme, hvem børnene må være "venner" med. Forældrene kan også kontrollere, hvilke applikationer børnene skal kunne benytte.

Lige nu er det ikke tilladt at bruge Facebook, hvis man er under 13 år. Men mange børn lyver om deres alder og bruger alligevel det sociale netværk.

Det kan bringe Facebook i konflikt med den amerikanske lovgivning, som kræver forældrenes samtykke inden sites kan samle personlige data om børn. Nu ønsker Facebook at få ryddet op og få styr på de mange børn under 13 år, der allerede tumler sig på tjenesten.

Samtidig er der en mulig ny indtægtskilde for Facebook. Flere af de nye funktioner betyder at Facebook og selskabets partnere kan opkræve penge hos forældrene for de spil og andet underholdning, som børnene bruger.

"Det er meget svært at håndhæve aldersbegrænsninger på nettet, især når forældrene faktisk ønsker at deres børn skal have adgang til indhold og tjenester online," lyder kommentaren fra Facebook til Wall Street Journal.

Ifølge Consumer Reports er der allerede 7,5 millioner børn under 13 år på Facebook og mindst fem millioner af dem er under 10 år. En anden undersøgelse fra Microsoft Research viser, at 36 pct. af forældrene er klar over, at deres børn har meldt sig til Facebook selvom de er under 13 år, og mange af forældrene har ligefrem hjulpet børnene med dette.

Facebook-stifter Mark Zuckerberg sagde allerede for et år siden, at mindre børn også skal have lukkes ind i det sociale netværk.

Facebook kræver at man skal oplyse sin fødselsdato når man tilmelder sig, men det bliver ikke kontrolleret om denne oplysning faktisk er indtastet korrekt. Så det er nemt at snyde med alderen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.