Artikel top billede

Facebook vil åbne for yngre brugere

Nu skal de yngste børn også lukkes ind på Facebook.

Facebook arbejder på en løsning, som skal give børn under 13 år sikker adgang til det sociale netværk. Det melder Wall Street Journal. I øjeblikket tester man flere muligheder, herunder at barnets konto bliver knyttet til forældrenes profil, så de kan bestemme, hvem børnene må være "venner" med. Forældrene kan også kontrollere, hvilke applikationer børnene skal kunne benytte.

Lige nu er det ikke tilladt at bruge Facebook, hvis man er under 13 år. Men mange børn lyver om deres alder og bruger alligevel det sociale netværk.

Det kan bringe Facebook i konflikt med den amerikanske lovgivning, som kræver forældrenes samtykke inden sites kan samle personlige data om børn. Nu ønsker Facebook at få ryddet op og få styr på de mange børn under 13 år, der allerede tumler sig på tjenesten.

Samtidig er der en mulig ny indtægtskilde for Facebook. Flere af de nye funktioner betyder at Facebook og selskabets partnere kan opkræve penge hos forældrene for de spil og andet underholdning, som børnene bruger.

"Det er meget svært at håndhæve aldersbegrænsninger på nettet, især når forældrene faktisk ønsker at deres børn skal have adgang til indhold og tjenester online," lyder kommentaren fra Facebook til Wall Street Journal.

Ifølge Consumer Reports er der allerede 7,5 millioner børn under 13 år på Facebook og mindst fem millioner af dem er under 10 år. En anden undersøgelse fra Microsoft Research viser, at 36 pct. af forældrene er klar over, at deres børn har meldt sig til Facebook selvom de er under 13 år, og mange af forældrene har ligefrem hjulpet børnene med dette.

Facebook-stifter Mark Zuckerberg sagde allerede for et år siden, at mindre børn også skal have lukkes ind i det sociale netværk.

Facebook kræver at man skal oplyse sin fødselsdato når man tilmelder sig, men det bliver ikke kontrolleret om denne oplysning faktisk er indtastet korrekt. Så det er nemt at snyde med alderen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere