Artikel top billede

Så meget fortæller Facebook om dit liv

Ny rapport fra Wolfram Alpha indeholder interessante detaljer om vores liv på det sociale netværk.

Sidste år kom Wolfram Alpha med sit Personal Analytics værktøj til Facebook, hvor du kan få visualiserede oplysninger om hele dit liv på det sociale netværk. Som vi kunne fortælle her på ComON, kan du blandt andet se, hvilke af dine venner der kommenterer på flest af dine Facebook-opslag, og hvilke af dine indlæg der er mest populære.

For at bruge tjenesten skal du give Wolfram Alpha lov til at suge dine data fra Facebook. Som udgangspunkt bliver disse data ikke brugt til andre formål. Men tjenesten har startet et Data Donor program, hvor du kan tillade at informationerne må bruges i forskningsøjemed.

Nu har Wolfram Alpha præsenteret den første analyse der er baseret på disse data. Talmaterialet indeholder interessante fakta om det sociale netværk. Det fortæller blandt andet, at brugerne i gennemsnit har 342 venner.

Et andet resultat er, at det er personer på omkring 20 år, der har flest venner. Nu skulle man tro, at antallet af venner stiger efterhånden som årene går, og det er også rigtigt. Jo længere tid du har været på det sociale netværk, jo flere venner har du typisk.

Men tallene afspejler, at Facebook ikke har eksisteret i så mange år, og de lidt ældre brugere har derfor ikke haft så længe til at samle venner online. For de unge brugere går det typisk hurtigere med at få tilføjet venner på Facebook.

Wolfram Alpha har også regnet på aldersfordelingen blandt den typiske Facebook-brugers venner. Det er ikke en overraskelse, at alderen typisk er omtrent den samme som brugerens egen alder.

Men aldersfordelingen er generelt bredere hos lidt ældre brugere, og for dem, der er midt i 40'erne eller ældre, er der ofte også mange teenage-venner. Her er det typisk deres børn, der er kommet på Facebook.

Det er også interessant at se, hvordan brugernes civilstatus ændrer sig med alderen. Efter 30-års alderen er det typisk mere end halvdelen, der oplyser at de er gift. For de helt unge er det 75 procent, der angiver at de er single. Det falder til 10-12 procent midt i 30'erne og bliver på samme niveau resten af livet.

I forhold til den generelle befolkning er der langt flere unge på Facebook, viser tallene, og de afslører også at teenage-drenge har flere venner end piger. Forskellen bliver dog mindre med alderen.

Der er mange flere tal og resultater, som kan læses i dette lange blogindlæg hos Wolfram Alpha.

Læs også historien om den geniale tænker Stephen Wolfram, der er overbevist om, at Universet i sin grundsubstans ikke består af mere end tre-fire linjers kode. Solen, jorden, os selv, dyrene, havet, ilden og alt andet kan trække en lige linje tilbage til den oprindelige algoritme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere