Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Efter otte års udviklingsarbejde: Nu er HTML5 endelig færdig

Efter mange års diskussioner og debat ligger den endelige og komplette HTML5-specifikation endelig klar. Med den kan du sikre, at din kode kan køre på alle platforme. Se den komplette specifikation her.

Efter næsten otte års udviklingsarbejde melder World Wide Web Consortium (W3C) sig omsider færdig med udviklingen af HTML5-standarden.

Det betyder, den hele basale web-teknologi nu er færdig-udviklet til anvendelse i mobile enheder som tablet-computere og smartphones samt til de avancerede cloud-baserede internet-applikationer.

"HTML5 vil føre til web'ens næste fase. Det er ikke lang tid siden, at web'en handlede om at browse rundt i statiske dokumenter. I dag er det en langt mere dyb og rig platform," lyder det fra direktøren for W3C, Jeff Jaffe.

Allerede i bred anvendelse

Mange udviklere er i dag forlængst begyndt at anvende dele af HTML5-specifikationen, som imidlertid ikke før nu har været færdigt-formuleret.

W3C kalder selv den endelige specifikation for en 'anbefaling,' som sikrer, at den kode, der udvikles ifølge specifikationen, vil være fremtidssikre og anvendelig og funktionsdygtig fremover, uanset hvad der sker på den teknologiske front i web-teknologierne.

Ifølge Jeff Jaffe betyder det eksempelvis, at udviklerne er garanteret, at al kode, der skrives efter HTML5-specifikationerne, kan køre i alle browsere.

"Uden komplet og total interoperabilitet ville der ikke være ét web," siger han.

Det var briten Tim Berners-Lee, der i 1989 stod bag den første version af HTML, der blev udviklet som en metode til at formattere og sammenkoble materiale, så det hele kunne læses på internettet.

Dokumentet er på i alt 1.370 sider, og W3C oplyser, at der er blevet udvekslet mere end 45.000 emails i arbejdet med at formulere dokumentet.

Folk fra Google, Microsoft, IBM og Apple har stået i spidsen for arbejdet.

Den HTML5-specifikation er ifølge W3C tænkt som en "skriv én gang, kør overalt"-platform.

Det betyder med andre ord, at ideen har været, at udviklere ved at følge HTML5-specifikationen vil kunne undgå at skulle skrive forskellige applikationer til de forskellige mobile platforme som Android, iOS og andre.

W3C arbejder for tiden på at udvikle fælles standarder til blandt andet realtids-kommunikation, elektroniske betgalinger og applikations-udvikling.

Du finder de endelige og fuldstændige specikationer på HTML5 her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere