Artikel top billede

Tesla-stifters næste projekt: Internet-satelliter i hundredevis

Opdateret: Vild plan: Tesla-stifteren Elon Musk og en tidligere Google-chef vil sende hundredevis af internet-satelitter ud i rummet.

I fremtiden skal satelitter sikre, at vi alle har adgang til internettet.

Sådan lyder planen angiveligt fra Tesla-stifteren Elon Musk og en tidligere Google-chef og iværksætter ved navn Greg Wyler. Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Ifølge avisen arbejder de to iværksættere på en vision om at opsende i alt 700 små satelitter med en vægt på blot 113 kg, der skal sikre internetdækning over hele kloden.  

Et sådan netværk bestående af 700 satelitter vil ifølge Wall Street Journal være 10 gange større end den største eksisterende satelit-flåde, og de små satelitter vil blot veje det halve af de mindste eksisterende satelitter.

Vil opsende satelitter med egne raketter

Udover at være stifter af det hypede ebils-firma Tesla og mobilbetalingsfirmaet PayPal, så er Elon Musk også stifter og administrerende direktør for rumfartsvirksomhed SpaceX, der sender forsyninger til den internationale rumstation ISS for den amerikanske rumfartsorganisation Nasa.

SpaceX har udviklet sine egne såkaldte Falcon-raketter, og virksomheden har haft held til at sænke omkostningerne ved rumfart ganske betragteligt.

Ifølge Wall Street Journal ønsker Musk og Wyler ligeledes at sænke prisen for at udvikle og opsende en satelit markant.

Ifølge avisen koster de mindste eksisterende satelitter i dag adskillige millioner dollar, men det er de to iværksætters forhåbning, at de ville kunne bringe prisen ned under en million dollar.

Det er angiveligt også planen, at det er Space X, der skal stå for opsendelsen af satelitterne.

Google-samarbejde gik i vasken

Greg Wyler der er stifter af satelitt-virksomheden  O3b Networks Ltd, og indtil for nylig var han chef for et lignende milliardprojekt hos Google, hvor ambitionen ligeledes var at bruge satelitter til at sikre global internetudbredelse. 

Men uvist af hvilke årsager valgte Wyler og Google at bryde med hinanden, hvilket tilsyneladende i stedet har sendt Wyler i armene på Elon Musk.

Satellit-projektet er dog stadigvæk på et meget tidligt stadie, skriver Wall Street Journal, og derfor er det også endnu usikkert om Elon Musk vælger at give sit endelige tilsagn til at medvirke i projektet.

Men i lighed med Google har Musk ry for at have smag for projekter af nærmest episke dimensioner.

Eksempelvis har han tidligere fortalt om sine ambitioner om sikre menneskehedens overlevelse ved at etablere en koloni på Mars ligesom, at han også har fremlagt planer for en lynhurtig og revolutionerende form for persontransportform ved navn The Hyperloop.

I øjeblikket arbejder Google på et andet meget omtalt projekt ved navn Project Loon, der via wifi-udstyrede luftballoner vil sikre internet til den del af verden befolkning, der endnu ikke lever i områder med internetadgang.

Og Facebook har ligeledes luftet planer om et lignende projekt, der via droner eller satelitter skal sikre at alle mennesker på kloden har internetadgang.

OPDATERING: På Twitter har Elon Musk nu bekræftet, at SpaceX arbejder på satelit-projektet og, at virksomheden vil komme med en mere fyldestgørende annoncering i løbet af de næste 2 - 3 måneder: 


Læs også:
Google X - hvor verdens vildeste ideer bliver til virkelighed

Google vil sende 180 satellitter i kredsløb om Jorden

Zuckerbergs vilde (og dyre) plan: Laserbåret internet på vej




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere