Artikel top billede

(Foto: /)

Swipp køber danske teleselskabers mobilbetalings-løsning - ruster sig til krig mod MobilePay

De danske pengeinstitutter bag Swipp køber teleselskabernes mobilbetalingsløsning, Paii. Forude venter et frontalt opgør med Danske Bank-successen MobilePay.

De 81 danske pengeinstitutter bag mobilbetalingsløsningen Swipp køber konkurrenten Paii, der hidtil har været ejet af en række teleselskaber.

Med opkøbet fjerner bankerne en vigtig udfordrer fra det danske marked for mobilbetalings-løsninger i sine bestræbelser på at banke Danske Banks succes, MobilePay, af tronen.

"Med købet af Paii vil vi skabe fremtidens mobilbetalings-løsning," siger Martin F. Andersen, direktør for Swipp, i en meddelelse.

Skal ud til alle danskere

En af MobilePays store fordele er, at Danske Bank har gjort løsningen tilgængelig for alle danskere uanset hvilken bank, de har.

Det samme kommer til at gælde for den nye, sammensmeltede Swipp og Paii-løsning, som via en ny app, der vil se dagens lys engang til næste år, vil kunne anvendes af alle danskere uanset hvilken bank, de anvender.

Det er planen, at den kommende app skal kunne anvendes både til at overføre penge, til at betale på nettet samt til at betale med i fysiske butikker.

Det er således planen, at Swipp og Paii sammen vil udvikle en løsning, der skal kunne integreres direkte i kasseapparater.

Paii er udviklet og ejet af TDC, Telenor, Telia og 3. Den blev lanceret i februar og har altså således blot fået 279 dage som selvstændigt produkt inden salget til Swipp.

Du kan læse mere om lanceringen her: Ny mobilbetalings-app gør webshopping lettere - men især én ting kan skræmme brugerne væk

Hele Paii-forretningen integreres nu i Swipp i forbindelse med, at udviklingsarbejdet skal i gang.

Teleselskaberne bag Paii begrunder beslutningen om at trække sig helt ud af mobilbetalings-området med, at det ikke er deres kerneforretning på samme måde som det er for bankerne.

"På den baggrund er det den rigtige beslutning at sælge Paii til Swipp," lyder det fra dem.

Markedet for mobilbetalingsløsninger regnes af bankerne for at være helt centralt for fremtidens positionering i markedet, da flere og flere danskere anvender deres mobiltelefoner til at betale produkter med.

Du kan læse mere om, hvad der er på spil, her: Åben krig om mobilbetalinger: Så meget er på spil for de danske banker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere