Artikel top billede

Google ændrer i søge-algoritmen: Får alvorlige konsekvenser for web-sites

Om halvanden måned skruer Google gevaldigt på sine søgealgoritmer, når du søger fra din mobiltelefon eller tablet. Søgeresultaterne bliver fremover prioriteret efter mobilvenlighed, hvilket kan sende dit site til bunds i søgeresultaterne.

21. april ændrer Googles søgemaskine resultaterne væsentligt, når du søger fra en mobil-telefon.

Selskabet har meldt ud, at mobilvenlighed om halvanden måneds tid blive et vægtigt parameter for at komme helt frem på den eller de første sider med søgeresultater på verdens mest populære søgemaskine.

Udover dine egne søgninger efter sommerferier og bageopskrifter får prioritering alt efter mobilvenligheden på diverse sites om ferier og opskrifter, får ændringen også stor betydning for de webmasters, der arbejder med søgemaskineoptimering.

"Ændringen vil påvirke for mobilsøgninger på alverdens sprog, og den vil få betydelig indvirkning for vores søgeresultater. Samtidig vil brugerne finde det lettere at få relevante søgeresultater i høj kvalitet, der er optimeret til deres enheder," skriver Google på sin blog.

Herefter henviser Google i sit blogindlæg til selskabets guide i mobiloptimering af websites.

Favoriserer apps

Udover mobilvenligheden vægtes højere fra slutningen af april, har Google allerede pillet ved sine søgealgoritmer, så det nu er blevet nemmere at finde apps for brugere, der er logget ind i søgegigantens univers.

"Vi kan dermed vise indhold fra indekserede apps på mere fremtrædende placering i søgeresultaterne," skriver søgeselskabet.

At Google mener det seriøst med fremvisningen af apps, vidner selskabets køb af et webdomæne for 166 millioner kroner om.

For at finde ud af, hvordan du implementerer indekseringen til din app, linker Google til sin guide i netop app-indeksering.

"Mens flere mennesker bruger mobilenheder til at gå på nettet med, er vi nødt til at ændre vores algoritmer til dette brugsmønster," forklarer Google med Android-miljøet under sine vinger de to ændringer med.

Skruer på algoritmerne 
Det er dog langtfra første gang, at Google vælger at skrue på sine søgealgoritmer for at tilgodese visse behov.

I sommer blev almindelige HTTP-sites forfordelt over for de mere sikre HTTPS-sites hvor S'er står for 'secure' (sikker).

Andre gange sker tuningen af søgealgoritmerne mere i det skjulte.

For at ændre i søgeresultaterne har Googles teknikere efter sigende mere end 100 håndtag at skrue på for at fremhæve det ene eller andet søgeparameter.

Læs også:
Google følger i Apples fodspor: Nu får Flash dødsstødet


Google tager billed-genkendelse til et nyt niveau




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere