Artikel top billede

Google køber webdomæne for 166 millioner kroner

Kampen for at sikre sig de bedste toplevel-domæner er gået ind. Google lægger rekord-sum for særligt domæne.

Efter den internationale domæne-organisation Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) har sat nye toplevel-domæner til salg, har Google slået til med den store pengepose.

Online-giganten har i en auktion via sit datterselskab Charleston Road Registry med et bud på godt 166 millioner kroner vundet retten til at benytte toplevel-domænet .app.

Det skriver BBC.

Har søgt flere domæner

I ansøgningen til ICANN skriver Charleston Road Registry, at selskabet ikke overraskende vil benytte toplevel-domænet til at lade applikationsudviklere udbyde domæner relateret til applikationer.

"Specialiseringen gør det klart over for internetbrugere, at dette er det autoritative og udvalgte sted, hvor de kan finde applikationer og informationer omkring udviklere via forskellige og strømlinede webadresser," lyder det i ansøgningen.

Udover .app-ansøgningen, der blev sendt af sted til ICANN i sommeren 2012, har Google også søgt om toplevel-domæner som .google, .docs, .youtube og .lol.

Millioner på domæner

Google er langt fra det eneste selskab, der har været ude og gafle toplevel-domæner i millionklassen.

Også det multinationale farikant af medicinaludstyr, medicin og husholdningsprodukter Johnson & Johnson har købt toplevel-domænet .baby for den nette sum af 20 millioner kroner.

Teknologifirmaet Dot Tech har købt .tech-endelsen for 45 millioner kroner, mens internetselskabet Amazon har scoret .buy og .book for henholdsvis 30 millioner kroner og op mod 60 millioner kroner.

Også det danske webhosting-selskab One.com har købt godt ind af toplevel-domænerne for millioner af kroner, som du kan læse mere om her: Dansk webhosting-firma scorer rasende dyrt toplevel-domæne

Læs også:
Nu skal der handles Sex - vil du byde ind?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere