Artikel top billede

Google køber webdomæne for 166 millioner kroner

Kampen for at sikre sig de bedste toplevel-domæner er gået ind. Google lægger rekord-sum for særligt domæne.

Efter den internationale domæne-organisation Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) har sat nye toplevel-domæner til salg, har Google slået til med den store pengepose.

Online-giganten har i en auktion via sit datterselskab Charleston Road Registry med et bud på godt 166 millioner kroner vundet retten til at benytte toplevel-domænet .app.

Det skriver BBC.

Har søgt flere domæner

I ansøgningen til ICANN skriver Charleston Road Registry, at selskabet ikke overraskende vil benytte toplevel-domænet til at lade applikationsudviklere udbyde domæner relateret til applikationer.

"Specialiseringen gør det klart over for internetbrugere, at dette er det autoritative og udvalgte sted, hvor de kan finde applikationer og informationer omkring udviklere via forskellige og strømlinede webadresser," lyder det i ansøgningen.

Udover .app-ansøgningen, der blev sendt af sted til ICANN i sommeren 2012, har Google også søgt om toplevel-domæner som .google, .docs, .youtube og .lol.

Millioner på domæner

Google er langt fra det eneste selskab, der har været ude og gafle toplevel-domæner i millionklassen.

Også det multinationale farikant af medicinaludstyr, medicin og husholdningsprodukter Johnson & Johnson har købt toplevel-domænet .baby for den nette sum af 20 millioner kroner.

Teknologifirmaet Dot Tech har købt .tech-endelsen for 45 millioner kroner, mens internetselskabet Amazon har scoret .buy og .book for henholdsvis 30 millioner kroner og op mod 60 millioner kroner.

Også det danske webhosting-selskab One.com har købt godt ind af toplevel-domænerne for millioner af kroner, som du kan læse mere om her: Dansk webhosting-firma scorer rasende dyrt toplevel-domæne

Læs også:
Nu skal der handles Sex - vil du byde ind?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Derfor har TDC udpeget ny topchef for Nuuday
Den nye topchef for Nuuday, har adskillige vellykkede transformationer i bagagen, lyder det fra TDC's ledelse som begrundelse for direktørskiftet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.