Google følger i Apples fodspor: Nu får Flash dødsstødet

Flash-teknologien har for nyligt fået endnu et spark mod graven, efter Google er gået i gang med at konvertere Flash-filer til HTML5. Den konvertering betyder formentlig flere reklamer på din smartphone.

Der var nok et øjenbryn eller to, der blev hævet, da Apples tidligere direktør og stifter Steve Jobs tilbage i 2010 droppede Flash til æbleselskabets iPhone og iPads.

Godt et år efter fulgte Microsoft trop, og for nyligt droppede Googles videosite Youtube også Flash.

Nu sparker Googles reklameafdeling så Flash-teknologien et spadestik tættere på graven, efter søgegiganten for nyligt har meldt ud, at kundernes Flash-reklamer hos Google bliver konverteret til HTML5.

Det skriver Daily Tech, som samtidig anslår, at den beslutning formentlig vil få reklamerne til at poppe op på mobil-browsere, hvor Flash-kompatibiliteten længe har været udeladt.

Tjek din Flash-reklame
Google skriver på sit Adword-site, at det ikke er alle Flash-filer, der kan konverteres til HTML5.

Derfor råder selskabet alle sine annoncører til at kontrollere, om deres reklamer er en af de mange, som bliver konverteret til HTML5 eller ej.

"For at se, om din Flash-reklame vil blive konverteret, kan du oploade den til Swiffy-værktøjet. Hvis dette værktøj er i stand til at konvertere din reklame, vil reklamen automatisk blive konverteret, når den er oploadet til AdWords," lyder budskabet fra Google, der også står bag Swiffy.

Adobe stopper selv Flash
At Flash er en hensygnende teknologi, vidner strategien fra Adobe om, efter selskabet tilbage i 2011 stoppede udviklingen af Flash til mobile enheder.

Senere kom Lee Brimelow - også kendt som Adobes 'Flash-guy' - med advarsler om, at udviklere kun bør benytte Flash til helt specifikke opgaver.

Udover Youtubes skift fra Flash til HTML5 og selskabets konverteringen af Flash-filer i reklamedelen, har it-giganten for længst lukket for download-muligheden af Flash i selskabets Android-app-butik.

Oveni it-selskabernes fravælgelse af Flah, slås teknologien også med et hav af sikkerhedsproblemer.

De seneste uger er ingen undtagelser, hvor der er blevet fundet flere seriøse huller.

Læs også:
Flere kritiske 0-dagssårbarheder fundet i Flash - her finder du sikkerhedslapperne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.