Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

3D-strukturen er op mod 1.000 gange hurtigere end NAND, hævder Intel og Micron, der er selskaberne bag udviklingen af 3D XPoint-chippen. (Foto: (C) Dell Inc. /)

Intel på trapperne med ny storage-chip: 1.000 gange hurtigere end Flash

En ny chip-arkitektur kan ændre både hardware- og software-udviklingen, spår Intel, som er et af selskaberne bag den nye chip-arkitektur. Selskabet hævder, at den kommende chip vil være 1.000 gange hurtigere end Flash-hukommelse.

Chipgiganten Intel har i samarbejde med Micron udviklet en helt ny måde at gemme data på, som ruller ud af samlebåndene i 2016.

Ifølge selskaberne er deres kommende 3D XPoint-chips 1.000 gange hurtigere end deres egen NAND-arkitektur, som blandt andet ligger til grund for de fleste Flash- og SSD-drev.

Hurtigheden skyldes blandt andet, at selskaberne i deres nye arkitektur helt undgår transistorer.

Derimod lagres hukommelsesceller i et lagdelt, tredimensionelt mønster, som Intel-folkene hævder, er 10 gange mere tætvævet end i computerens traditionelle hukommelse.

Det skriver The Verge.

Ændrer softwareudviklingen

Intel og Micron spår, at deres nye arkitektur kan forandre måden, hvorpå hardware-fabrikanter bygger computere på.

Samtidig vil den nye arkitektur angiveligt også betyde forandringer i softwareudviklingen, forklarer Microns chef, Mark Adams til online-mediet Insidehpc.com.

"En af de mest betydningsfulde forhindringer i moderne computerudvikling er den tid, der tager for processoren at nå data i langtidsopbevaring. Denne nye klasse af ikke-flygtig hukommelse er en revolutionerende teknologi, der giver mulighed for at hurtig adgang til enorme datasæt," siger han.

Mark Adams tilføjer, at arkitekturændringerne med hurtig adgang til store datasæt også kan betyde, at vi inden for en overskuelig årrække vil se helt nye typer af applikationer.

Intel peger på, at de nye chips blandt andet vil kunne bruges til realtids-analyse af områder som svindel og sygdomme i diverse applikationer, som it-giganten spår til at blive nogle af de første, der benytter de kommende 3D XPoint-chips.

Også computerspil kan ifølge Intel få en ordentlig overhaling, når der er hurtigere adgang til data.

Læs også:

Moores lov på standby: Intel laver helt uventet endnu en 14 nm chip




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere