Artikel top billede

Svensk spilfirma bag Candy Crush solgt for 40 milliarder kroner

Det svenske computerspilsfirma King Digital Entertainment med spillet Candy Crush som sin kronjuvel er blevet solgt til amerikansk spilvirksomhed for den nette sum af 40 milliarder kroner.

Det svenskfunderede computerspilsfirma King Digital Entertainment med blandt andet spillet Candy Crush på samvittigheden er blevet solgt for 40 milliarder kroner.

Køberen Activision Blizzard er blandt andet kendt for krigsspil til spilkonsoller og fra at eje aktiemajoriteten i Yahoo Finance Vivendi og Fidelity, skriver Computerworlds svenske søsterblad Computer Sweden.

Årsagen til, at Activision Blizzard næsten møver sig ind på listen over de 10 største it-opkøb nogensinde ligger i en forventning om at nå et gigantisk antal brugere.

Det forklarer Activision Blizzards administrerende direktør Bobby Kotick.

"Vores omsætning og fortjeneste bekræfter vores position som verdens største og mest profitable virksomhed i digital underholdning. Med et kombineret globalt netværk med mere end en halv milliard aktive brugere, er vores potentiale større end nogensinde," siger han.

Firma med 200 titler

Activision Blizzard seneste årsregnskab viste en toplinje på cirka 30 milliarder kroner, mens bundlinjen lyder på 5,7 milliarder kroner. 

Med i opkøbet får Activision Blizzard omkring 200 spiltitler herunder Candy Crush, Farm Heroes og Pet Rescue samt 340 millioner unikke månedlige brugere fra en hel række platforme.

Ved sit seneste regnskab kunne King Digital Entertainment mønstre en omsætning på godt 15 milliarder kroner, mens indtjeningen lå på knap 4,5 milliarder kroner.

Læs også: Spílindustrien slår alle salgsrekorder: Runder magisk milepæl om få år

King Digital Entertainment har studier i blandt andet Stockholm, Bukarest, Malmö, London, Barcelona, Berlin, Singapore og Seattle.

Selskabet har også er sælgere i San Francisco, der nu skal stemple ind som Activision Blizzard-medarbejdere i en handel, der talt på kroner og ører matcher det beløb, som Microsoft for fire år siden betalte for Nokias mobildivision.

Læs også:

De glemte og fascinerende historier bag otte banebrydende danske iværksætter-eventyr

Galleri: Spritnye spil overhaler klassikeren Candy Crush på Android-telefonerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere