Artikel top billede

Spílindustrien slår alle salgsrekorder: Runder magisk milepæl om få år

Virksomheder med computerspil på menukortet kan se frem til en solid vækst i computerspil inden for de næste fem år. Mobilspil og konsolspil med nye hardware-teknologier er blandt vækstmotorerne.

Den globale spilindustri har skudt papegøjen, og den er klar til avancement mod næste niveau.

For i 2018 runder salget af spil det magiske beløb på 100 milliarder dollar svarende til 664 milliarder klingende kroner.

Det vurderer netværksvirksomheden Junipers markeds-undersøgelsesafdeling i en ny rapport.

Mobilspil er vækstmotor

I dag genererer spilbranchen for omkring 80 milliarder dollar (531 milliarder kroner), som især er skabt af PC-spil, der sidder på en markedsandel på cirka 42 procent.

Fremtidens vækst har gamerne dog i hånden i form af mobil-spil, der inden for en femårig årrække ifølge Juniper Research vil runde en markedsandel på 35 procent.

Dertil kommer, at såkaldte freemium-spil som Candy Crush og Clash of Clans har indkøbsmuligheder i selve spillet i form af in-app-køb, som samlet vil bidrage til væksten på mobilspil.

Ny hardware på vej

Konsoller er dog på ingen måde game over.

For her kommer der inden for de næste fem år en masse 3D-teknologier, der kan få spillerne over en tredimensionel verden, som vi indtil videre kun har set på film.

Du kan her læse mere om de vilde teknologier, som er på vej. 

Læs også: 
Dansk spil-firma havnet i international shit-storm over 'slave-Tetris'

Reportage: 113 børn kodede 25 spil på 24 timer: "Vi har sovet 40 minutter i alt"

Masser af virtual reality-nyheder: Minecraft og billigere headset på vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere