Artikel top billede

200 kunder ramt: Fynsk it-konkurs koster 35 ansatte jobbet

Svigtende salg har tvunget den fynske ERP-forhandler GITS til at dreje nøglen om. 35 ansatte må nu ud og lede efter nyt job.

It-firmaet GITS i Odense har efter flere års overlevelseskamp valgt at bede skifteretten i Odense om at erklære selskabet konkurs.

Selskabets direktør, Anker Pallesen, fortæller til Computerworld, at firmaets 35 ansatte fredag i sidste uge blev sendt på weekend med besked om, at de ikke skulle møde på arbejde igen.

GITS har baseret sin forretning på salg af ERP-løsningerne C5 og AX fra Microsoft. Men især svigtende salg af AX-løsninger har gennem flere år tæret på økonomien, lyder det fra den nu forhenværende direktør.

GITS har eksisteret siden 2003, og kørte frem til 2010 med pæne overksud. I 2014 vendte bøtten og selskabet måtte indkassere et underskud på 2,5 millioner kroner, og også i 2015 har man kørt med tab.

"Vi har kunnet se ude i horisonten, at vi ikke kunne drive forretningen videre på grund af manglende salg. Og så er det bedre at sige stop i god tid," siger Anker Pallesen, som håber, at både medarbejdere og kreditorer vil kunne få en stor del af deres tilgodehavender.

200 kunder ramt

Udover de fritstillede medarbejder rammer konkursen omkring 200 kunder, som indtil videre står uden service af de løsninger, som GITS har leveret. Siden konkursen i sidste uge har kurator i konkursboet arbejde på at få andre it-firmaer til at overtage aktiviteterne i det krakkede selskab.

"Kurator arbejder på at afhænde aktiviteterne, og jeg tror ikke, at det varer mange timer eller dage før kunderne kan få den service, de har behov for," siger Anker Pallesen, som ikke ønsker at oplyse, hvilke firmaer, der har budt ind.

"Det overlader jeg til kurator. Lige nu er jeg hans ydmyge tjener og assisterer med de oplysninger, han har behov for," siger Anker Pallesen.

Kurator i konkursboet er advokat Morten Knoth. Han bekræfter overfor Computerworld, at der arbejdes "på højtryk" med at sælge aktiver fra til et eller flere it-firmaer.

"Jeg har allerede fået henvendelser fra flere firmaer, som er interesseret i at overtage større eller mindre dele af aktiverne," siger Morten Knoth, som heller ikke ønsker at sætte navn på mulige købere.

Læs også:

ERP-rådgiver: Derfor er det danske Dynamics AX-marked i opbrud

Microsofts plan: Alle løsninger og alle produkter skal samles i skyen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere