Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

E-conomic blæser til kamp: Sådan vil vi snuppe kunder fra Microsoft i stor stil

Selskabet bag det dansk-udviklede økonomiprogram vil udfordre Microsoft på softwaregigantens hjemmebane.

It-firmaet e-conomic lægger nu an til, at firmaets succesfulde økonomisystem for alvor skal tage kampen op mod Microsofts klassiske C5-system.

E-conomic har hidtil koncentreret sig om at levere et 100 procent cloudbaseret system til især helt små kunder. Det har været en stor succes, som gennem flere år har sikret solide vækstrater.

Ifølge e-conomic har man netop rundet kunde nummer 100.000, og målet er, at den årlige vækst i fremtiden skal ligge på omkring 20 procent.

Men nu vil e-conomic også højere op i markedet for at kapre kunder blandt de lidt større virksomheder.

Det hænger sammen med, at e-conomics nye ejere i Visma-koncernen har droppet den hidtidige plan om at fortsætte economics imponerende vækst ved at brede sig ud over hele Europa.

Læs mere: Norske Visma vil udfordre Microsofts danske ERP-bastion

I stedet satser man nu på det danske og det nordiske marked. Det sætter en naturlig grænse for væksten blandt de mindre virksomheder. Derfor skal e-conomic gå efter de større kunder, lyder ræsonnementet.

80 forhandlere står klar

Det er en klar udfordring af Microsoft, som med C5 har været de mindre virksomheders foretrukne leverandør.

Derfor har e-conomic over det sidste år opbygge et selvstændigt netværk af cirka 80 forhandlere, som er blevet certificeret til at sælge og udvikle løsninger, der er tilpasset de enkelte kunders behov.

Til sammenligning har Microsoft i Danmark mellem 100 og 150 forhandlere, som leverer C5-løsninger. Og nu satser e-conomic altså på at slå Microsoft med softwaregigantens eget våben.

Netop den forhandler- og partnerbaserede salgsmodel er nemlig en vigtig forklaring på den succes, som C5 har haft på det danske marked de sidste mere end 15 år.

Vil tage markedsandele

Direktør i e-conomic, Mads Rebsdorf, lægger ikke skjul på, at den nye strategi er en direkte udfordring af Microsofts stærke position på markedet for økonomisystemer. Han peger samtidig på, at en del af de nyslåede e-conomic-leverandører i forvejen har C5 på butikshylderne

"Vi fortsætter med at skrue helt op for vores certificeringsprogram og har i øjeblikket cirka 80 certificerede forhandlere over hele landet. Mange af forhandlerne vil i forvejen være Microsoft-partnere, der sælger C5. På den konto forventer vi de kommende år også at tage yderligere markedsandele fra C5," siger Mads Rebsdorf.

Han peger på, at economic udover at være 100 procent cloudbaseret er bygget med åbent API, som gør det muligt at udvikle løsninger og services, der kan integreres med kundernes øvrige applikationer.

"Det betyder, at de eksempelvis nemt kan integrere e-conomic med kassesystemer, lønsystemer eller CRM-systemer," siger Mads Rebsdorf.

IDC: Det bliver en omvæltning
Hos analysefirmaet IDC siger chefanalytiker Bo Lykkegaard, at e-conomic står foran en stor opgave med at lære at sælge gennem selvstændige forhandlere, samtidig med at man bevarer den eksisterende direkte salgsmodel, hvor kunderne kører softwaren i skyen og betaler direkte til e-conomic.

"Ved at bevæge sig op i markedet får e-conomic brug for et samarbejde med forhandlere, som arbejder med at udvikle og levere services til kunderne. Det bliver en omvæltning for e-conomic, som skal lære, hvordan man driver den slags forretning," siger Bo Lykkegaard.

Han er dog ikke i tvivl om, at e-conomic vil være i stand til at udfordre Microsoft blandt de lidt større kunder.

"Og alt efter hvor mange nye elementer, forhandlerne får lagt ind, vil e-conomic også kunne udfordre de helt små NAV-løsninger," siger Bo Lykkegaard.

Læs også:

Microsoft satser på comeback for C5: Vil vinde de små danske kunder tilbage

"Efter et par år spurgte jeg Microsoft, om jeg måtte købe C5 tilbage"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere