Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Kontroversielt blog-site i havsnød solgt for 900 millioner kroner efter sexskandale

Efter et kæmpe nederlag i en sag om retten til at vise en sexvideo med en berømthed, har sladder-bloggen Gawker tabt en retssag og en lille milliard kroner. Nu er blog-nyhedssitet så blevet solgt.

Blog-nyhedssitet Gawker med fokus på blandt andet berømtheder og skandaler er blevet solgt til det spansk-sprogede amerikanske medienetværk Univision for 135 millioner dollar via en auktion.

Det svarer til, at købsprisen ligger på lige knap 900 millioner kroner.

Salget er sket i kølvandet på en kontroversiel sag, hvor den tidligere professionelle wrestler Hulk Hogan sagsøgte Gawker for 140 millioner dollar (922 millioner kroner).

Årsag: Gawker havde bragt en privat sexvideo med den tidligere wrestler og en kvinde, der var gift med en af wrestlerens venner.

Hulk Hogan fik i marts opbakning fra en domstol i Florida og dermed tildelt erstatningen.

Gawker-stifter Nick Denton appellerede afgørelsen, men erklærede i juni også selskabet bag Gawker for konkurs, ligesom han erklærede sig personligt konkurs ovenpå Hulk Hogan-sagen.

Ren Gawker-historie

Forløbet op mod afgørelsen var næsten som taget ud af en historie på Gawker-sitet.

For Hulk Hogan fik i sagen støtte fra milliardæren Peter Thiel, som Gawker tilbage i 2007 hængte ud som homoseksuel med overskriften "Peter Thiel er total bøsse, folkens".

Den historie har Peter Thiel med investeringspenge bag blandt andet PayPal og Facebook på ingen måder glemt.

Peter Thiel fastholdt i forløbet, at selvom en historie kan være sand, har den ikke nødvendigvis offentlighedens interesse, og han lovede i den seneste sag med Hulk Hogan, at han ville støtte hele vejen igennem eventuelle appelsager for at få lagt Gawker ned.

Det forehavende lykkedes til UG med kryds og slange. 

Sagen har efterfølgende fået flere amerikanske medier til at spekulere i, om folk med millioner og milliarder på bankkontoen kan true ytrings- og pressefriheden ved at have råd til at pudse de bedste advokater på journalister og medieorganisationer, som de ikke kan lide.

Det får Univision med

Nu er Nick Dentons dage på Gawker talte, og Univision overtager selskabet bag Gawker for at nå ud til yngre målgrupper.

Udover den kontroversielle sladder-blog får Univision også sites som Jezebel, Gizmodo og Deadspin med i købet, som alle har en ofte kontroversiel og konfronterende tilgang til nyheder.

I forbindelse med Univisions overtagelse af selskabet bag Gawker udtalte stifter og tidligere Wall Stree Journal-journalisten Nick Denton:

"Vores medarbejdere er beskyttede, og de vil fortsætte deres arbejder under det nye ejerskab uden forbindelse med den juridiske kampagne mod selskabet. Vi kunne ikke have valgt en køber, der er mere dedikeret til levende journalistik," lyder det fra Nick Denton i forbindelse med salget.

Læs også: 

Snapchat fjerner ansigtsfilter efter heftige anklager om racisme




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere