Artikel top billede

Snapchat lancerer nye video-briller - nu bliver du optaget overalt

Den amerikanske virksomhed Snapchat lancerer videobriller, der skal transformere virksomheden fra app-virksomhed til et kamera-firma.

Se på brillerne på billedet over denne artikel.

Umiddelbart ligner det måske bare et par almindelige solbriller.

Men det er meget mere end det. Det er den populære app Snapchats første hardware-produkt.

Brillerne bærer navnet Spectacles og er udstyret med et kamera, der med et tryk på brillestangen kan optage videoklip af op til 10 sekunders varighed, som automatisk bliver trådløst overført til Snapchat-appen. 

Til den amerikanske avis Wall Street Journal påpeger Snapchats stifter og administrerende direktør Evan Spiegel, at det giver dig frihed til at optage video, mens du har hænderne frie, hvilket angiveligt gør det muligt at optage video under mere naturlige omstændigheder.

Cirkulær video

Brillerne optager video via en 115 grader vidvinkel-linse, og som noget ganske usædvanligt bliver videoerne optaget  i et cirkulært format. Et format, der ifølge Evan Spiegel er betydeligt tættere på øjets naturlige perspektiv.

De nye briller får navnet Spectacles og kommer til at koste 129,99 dollar, hvilket svarer til knap 860 danske kroner.

Brillerne har et indbygget batteri, der ifølge Snapchat kan holde til en enkelt dags brug, men de bliver leveret i et brilleetui med et indbygget batteri, der er i stand til oplade brillerne fire gange. Du behøver således ikke at have en oplader med over alt.

Kammerat har i øvrigt et indbygget LED-lys, der indikerer, når kameraet optager.

Snapchat har i dag 150 millioner daglige brugere, hvilket blandt andet betyder, at appen er større end Twitter.

Virksomheden har hovedkvarter på Venice Beach i Los Angeles og har mere end 1.000 ansatte og vurderes til at have en værdi på 16 milliarder dollar eller lidt mere end 105 milliarder kroner med den aktuelle dollarkurs. 

Fra chat-app til kamera-firma

Snapchat møder dog stadig hårdere konkurrencen fra blandt andet Facebook, der ejer foto-appen Instagram, som senest har kopieret en række af Snapchats mest populære features. 

Men en hardware-lancering giver Snapchat mulighed for at differentiere sig fra konkurrenerne.

Det er også værd at hæfte sig ved, at Snapchat med lanceringen af Spectacles officielt ændrer navn og i fremtiden vil være kendt som Snap Inc, hvilket signalerer, at virksomheden i agter at være langt mere end blot en app. I stedet omtaler virksomheden sig nu som "et kamerafirma." 

Den i dag 26-årige Evan Spiegel stiftede Snapchat, da han var 22 år og studerede på Stanford University i Californien, hvor han har en uddannelse i produktdesign.

I et stort portræt i det amerikanske tech-medie Recode fremgår det, at hans "beundrere" vurderer, at han er "lige så talentfuld til at bygge produkter som Mark Zuckerberg eller Steve Jobs."

Læs også:

23-årig it-iværksætter afslår milliard-opkøb fra Facebook 

Snapchat fjerner ansigtsfilter efter heftige anklager om racisme




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere