Artikel top billede

Nets advarer: 15.000 danske kreditkort skal udskiftes efter datalæk i online-biks

Nets er i gang med en større udskiftning af kreditkort, efter en onlinebutik er under mistanke for at have været kompromitteret. Læs her, hvordan du skal forholde dig, hvis dit kreditkort er blandt de spærrede kort.

I løbet af denne uge vil de danske banker sende meddelelser ud til omkring 15.000 danskere, der skal have skiftet deres kreditkort som følge af et større datalæk i en udenlandsk internetforretning.

Ifølge en meddelelse fra Nets sker udskiftningen, fordi Nets i første omgang har konstateret et stigende misbrug af kort i danske og udenlandske netbutikker, hvorefter mistanken er vendt mod en unavngiven online-butik.

"Denne sag berører mange dansk udstedte kort, der har været anvendt i den pågældende internetforretning. Derfor vil vi udskifte de kort der kan være berørt af dette for at forebygge, at et yderligere misbrug finder sted", udtaler Kaspar Kock Kristensen, som er senior vicepræsident i Nets' bedrageriafdeling, i meddelelsen.

Hverken han eller Nets' presseafdeling ønsker at kommentere på, hvilken internetforretning det drejer sig om eller sågar forretningens handelsområde.

Kan give problemer i supermarkedet

Hvis du som kortholder oplever, at dit kort er blevet misbrugt i denne sag, dækker din bank som udgangspunkt for dit tab.

Det er også ens egen bank, der vil kontakte de berørte kunder direkte i denne uge, hvis dit kreditkort har været med i datalækket eller er under mistanke for det.

Da mange kreditkort bliver udskiftet af præventive årsager, kan du opleve, at dit kort bliver afvist i en butik, fordi Nets har spærret dit kort - og banken er klar til at sende et nyt kreditkort til dig.

Opmærksom på svindelkampagner

Nets er opmærksom på, at sådan en sag kan afføde en phishingkampagne i kølvandet, selvom Nets mestendels oplever, at den slags sker ved at lokke NemID-oplysninger ud af danskerne.

En stor udskiftning af kreditkort kan dog snildt medføre forvirring hos kortholdere, og det kan internet-svindlere udnytte i forsøget på at lokke kontoinformationer ud af folk.

"Vi holder løbende øje med den slags kampagner, og vi opfordrer alle til at vente på besked fra deres bank. Samtidig understreger vi, at man ikke skal oplyse om kortoplysninger på hverken sms eller i en mail," forklarer Nets' pressechef, Søren Winge, til Computerworld.

Læs også:
Nets spærrer tusind Dankort efter hacker-angreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere