Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Endelig handel: Nu ejer Facebook kæmpegrund i Odense - men ved endnu ikke om byggeriet bliver til noget

Facebook har fået endeligt skøde på byggegrund til 68 millioner kroner i Odense. Men selskabet ved endnu ikke, om det rent faktisk vil bygge.

Facebook har nu fået skøde på den byggegrund på M.P. Allerupsvej i udkanten af Odense, som selskabet har planer om at bygge et datacenter på.

Samtidig er Odense Kommunes såkaldte tilbagekøbsret bortfaldet, meddeler TV2 Fyn.

Facebook betaler 68 millioner for byggegrunden, hvor entreprenører for tiden er i fuld gang med at planere og klargøre til byggeri.

Computerworld var i slutningen af oktober forbi både denne byggegrund samt en tilsvarende byggegrund i Fredericia, som en endnu unavngiven it-gigant planlægger at bruge til et datacenter.

Du kan se billederne fra disse to byggegrunde her: Her skal Danmarks næste gigant-datacentre bygges

Ifølge TV2Fyn er der Energi.net gået i gang med at etablere en transformerstation i området, som skal kunne levere 150 kilovolt - flere gange det forbrug, som normale industrivirksomheder har. Den koster 100 millioner kroner, som betales af Facebook.

Læs også: Seks grunde til at Facebook vil bygge datacenter i Danmark - og en væsentlig grund til at valget er faldet på Odense

Ifølge TV2 Fyn kan Facebook stadig fortryde købet. Skal Odense Kommune tage grunden tilbage kræver det dog, at den tilbageleveres i nøjagtigt samme stand, som da den blev modtaget - det vil side uden anlægsarbejder, strøm, veje og alt andet.

Facebook fastholder over for stationen, at selskabet endnu ikke har truffet nogen endelig beslutning om at opføre et datacenter på grunden.

Læs også:

Slut med forhadt strøm-afgift: Giver helt særlige datacenter-fordele for Danmark

It-giganter etablerer nye arbejdspladser i Danmark: Men det kan slet ikke opveje antallet af it-job, som vi har mistet

Matz Engman fik Facebooks datacenter til Sverige: Derfor er tech-giganterne helt vilde med Skandinavien




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere