Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Skal du være it-milliardær? Så skal du udvikle et mobilspil

Mobilspil er den helt store højdespringer, når omsætningen i den elektroniske spil-industri skal gøres op. Læs her, hvilke spilområder som banker på for at blive de største i den kommende tid.

Økonomien i computerspil er andet end svævende guldmønter og store skattekister proppet med melonstore diamanter.

Den består også af rigtige, grønne dollar. Mange, mange dollar oven i købet.

En markedsundersøgelse fra spil-analysehuset Superdata anslår, at spilmarkedet omsætter for svimlende 91 milliarder dollar svarende til godt 650 milliarder kroner.

Den store motor i den omsætning er mobilspil, som alene trækker knap 300 milliarder kroner opad lommerne på folk med en smartphone.

Det er en stigning på 18 procent i et mobilmarked, der for alvor er blevet stort inden for de seneste 10 år med Apples lancering af den første iPhone tilbage i 2007.

Traditionelle spil fra butikkerne er den næststørste omsætningsmotor for spilindustrien med godt 185 milliarder kroner, mens online-spillene genererer omkring 135 milliarder kroner.

Det skriver Venturebeat.com.

Superbobler og andre boblere

I den brede offentlighed er mobilspil som Pokémon Go og senest Super Mario Run eksklusivt til iPhone-brugere de to 2016-spil, der har trukket flest overskrifter.

Den største omsætning kan Monster Strike fra Xflag notere sig, efter spillet i årets løb har omsat for knap 10 milliarder kroner.

Fremover ventes det, at mobilspillene nærmer sig de traditionelle pc- og konsolspil i markedsføring og ikke mindst forventninger hos forbrugerne.

Så mens mobilspillene på få år er blevet en superbobler, anses virtual reality-teknologien sammen med augmented reality-fætteren at kunne drive endnu flere folk og penge til spilmarkederne i de kommende år.

Det samme gælder online-downloads og ikke mindst e-sportsmarkedet, hvoraf sidstnævnte omsatte for 6,4 milliarder kroner og samtidig så småt er begyndt at tiltrække større opmærksomhed fra symbiosen af tv-selskaber og sponsorere.

Læs også:
Super Mario møder benhård kritik trods titlen som mest downloadede mobilspil nogensinde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere