Artikel top billede

Dansk it-mand står til at blive øverste mand i A.P. Møller-Mærsk

Den tidligere danske topchef for SAP, Jim Hagemann Snabe, står til at blive ny bestyrelsesformand for A.P. Møller-Mærsk-koncernen.

Den tidligere danske topchef for SAP, Jim Hagemann Snabe, er en efterspurgt mand i de øverste kredse af international erhvervsliv.

Få dage efter, at han blev indstillet til at overtage posten som bestyrelsesformand for et af Tysklands største selskaber, Siemens, er han nu også i kikkerten til at blive ny bestyrelsesformand for Danmarks største selskab, A.P. Møller-Mærsk.

Du kan læse mere om hans post i Siemens her: Dansk it-mand står til at blive øverste mand i Siemens - selskabet satser stort på software-området.

Det sker i forbindelse med, at koncernens bestyrelsesformand gennem de seneste 14 år, Michael Pram Rasmussen, har besluttet at fratræde posten til den kommende generalforsamling 28. marts.

51-årige Jim Hagemann Snabe har siddet i A.P. Møller-Mærsks bestyrelse i nogle år.

"At blive nomineret til ny formand for bestyrelsen er en stor ære for mig. A.P. Møller - Mærsk er en overordentlig stærk virksomhed med en imponerende historie og indflydelse på verdenshandlen og med stort potentiale i en verden af konstant forandring," lyder det fra Jim Hagemann Snabe i en udsendt fondsbørsmeddelelse, som du kan læse her.

Jim Hagemann Snabe er tidligere topchef for den tyske it-gigant SAP, hvor han fra 2010 til 2014 var såkaldt co-CEO sammen med amerikaneren Bill McDermott.

SAP havde dengang 65.000 ansatte og omsatte for 120 milliarder kroner om året og stillingen var den da højeste, som nogen dansker besad i international erhvervsliv.

Jim Hagemann Snabe stoppede i SAP i 2014. Du kan læse om hans afgang her: Dansk SAP-boss om sin exit: Jeg er ikke blevet degraderet

Læs også:

Verdenskendt dansk it-mand: Sådan får du succes i en vild branche

Fem gode råd fra dansk softwarefirma: Sådan har vi fået succes i udlandet




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere