Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Meteoritter inspirerer dansk spilfirma

Deadline Games mødte meteorit-forskeren Henning Haack under Forskningens Døgn. Spilfirmaet i København så millioner af år tilbage i tiden og blev fascineret af klumper fra den anden ende af solsystemet. Inspirationen kan måske bruges til nye spil.

Den var overraskende tung, den sorte klump, der i går skiftede hænder blandt tilhørerne i Deadline Games kantine.

- Jeg er bange for at mine Powerpoint-animationer falder til jorden her, sagde lektor Henning Haack fra Geologisk Museum og så ud på forsamlingen.

Til gengæld havde han en samling af sten med, der var rigelig til at holde spiludviklere og programmører fanget.

Han fortalte at 30 procent af de stumper, der bliver slået af Mars, når den rammes af en asteroide, ender på Jorden. De fleste bliver ikke fundet.

- Foredraget solgte sig selv, for emnet berører os, men det er også interessant i sig selv. Vi kan være meget nørdede, siger produktchefen i firmaet, Per Laursen, på spørgsmålet om, hvorfor i al verden Deadline lånte en meteoritforsker.

Jernmeteoritten, der blev sendt rundt, er et stykke asteroidekerne på alder med jorden. Den har kredset rundt i Solsystemet gennem nogle hundrede millioner år, før den landede i Sibirien i 1947.

I går blev der pillet ivrigt ved den i et gammelt baghus i Skt. Pedersstræde i Købehavn.

Simulationer og supernovaer

Men meteoritter og 'shoot-em-up'-spil har måske mere til fælles, end at de begge satser på effekten af et betydeligt impact.

- Emnet er både storslået og interessant på grund af fysikken. Vi lever jo af at skabe simulationer af virkeligheden, og vi bruger meget energi på at få tingene til at ligne, forklarer Per Laursen.

Nok ikke så meget energi som en supernovaeksplosion, som er det, der skal til, hvis man vil danne grundstoffer tungere end jern. Som guld, platin og uran.

- Folk herinde søger inspiration i de mærkeligste ting. De er højtuddannede og har en naturlig nysgerrighed og interesse. En af vores ansatte, der arbejder med spilteknologi, er faktisk uddannet astrofysiker, siger Per Laursen.

Deadline begyndte som tv-produktionsselskab, men tog skridtet over i spil-universet i 1996, og har siden leveret spil og edutainment.

Inspiration

Deadline-folkene var spørgende og synligt fascinerede, mens Henning Haack gjorde forløbet omkring Big Bang og til nu mere forståelig.

Han har siddet på en meteorit, når den rammer jorden. Henning Haack fortæller om dengang, han sad på en tonstung meteorit i et museum, da den faldt ned fra piedestalen, og om finde meteoritter på Antarktis som en anden ravsamler.

- Rummet har jo ikke direkte relevans til det, vi laver. Men vi arbejder ekstremt tværfagligt, og et foredrag som det her giver inspiration, som vi kan bruge til at udvikle os innovativt, siger Per Laursen.

Kontakten mellem lektoren og de selverklærede nørder blev formidlet af Københavns Universitet som led i Videnskabsministeriets satsning, Forskningens Døgn, der d. 12. maj satte fokus på forskning over hele landet.

- Folk syntes, det var vildt spændende. Hvordan tingene hænger sammen er jo noget, de går og tænker over, siger Per Laursen dagen derpå.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere