Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Christian Lue via Unsplash)

300 kryptologer verden over sender åbent brev til EU i protest mod ny lov

Over 300 krypto-eksperter fra instituter verden over råber nu EU-politikerne op i et åbent brev, for at stoppe gennemførslen af et nyt lovforslag, der "sandsynligvis" vil "påvirke demokratier over hele kloden negativt."

300 krypto-eksperter fra hele verden sender et åbent brev til EU, som protesterer mod en ny lov, der lige nu er under behandling.

Under overskriften "Fælles erklæring fra videnskabsmænd og forskere om EU's foreslåede forordning om seksuelt misbrug af børn: 4. juli 2023" protesterer med det formål at stoppe spredningen af materiale om seksuelt misbrug af børn online samt grooming af børn online.

Mens den samlede forskerskare fuldt anerkender lovens formål som vigtigt, så anfægtes midlet til at nå dette. Det er ifølge eksperterne et for stort indgreb i alle internetbrgeres privatliv.

Loven tillader nemlig myndigheder at tvinge udbydere af apps eller andre onlinetjenester til at scanne deres brugeres beskeder, billeder, mails, voicemails samt andre aktiviteter. Og benytter brugeren end-to-end-krypterede apps er påstanden, at denne scanning kan udføres på brugernes enheder - det der kaldes 'Client-Side Scanning' (CSS).

Det første problem, som brevets afsendere peger på, i forbindelse med denne omfattende scanning er, at den teknologi vi har i dag er mangelfuld, og ikke vil være effektiv.

Desuden kan den enorme udrulning af scanning på enhver enhed skabe et mindre sikkert samfund generelt, når enhver er under overvågning.

"Da de problemer, vi beskriver, taler om tiltag, der er kernen i EU’s lovforslag, er det vores faglige anbefaling som videnskabsmænd, at et sådant forslag ikke tages videre," lyder det i brevet.

Videre lyder det:

"I betragtning af den forfærdelige karakter af seksuelt misbrug af børn er det forståeligt, og faktisk fristende, at håbe på, at der er en teknologisk indgriben, der kan udrydde det. Men når vi ser på spørgsmålet holistisk, kan vi ikke undgå den konklusion, at det nuværende forslag ikke er et sådant indgreb."

Det er påstanden, at en vedtagelse af den nye lov vil undergrav det arbejde, som europæiske forskere har ydet indenfor cybersikkerhed og privatliv i bidraget til at bygge globale krypteringsstandarder.

Inden brevet år i dybden med tre argumenter om, hvorfor det nye EU-lovforslag ikke vil få den ønskede effekt, og i værste tilfælde kan påvirke demokratier verden over, lyder den klare advarsel:

"Vi advarer derfor kraftigt mod at forfølge disse eller lignende foranstaltninger, da deres succes ikke er mulig givet den nuværende og forudsigelige teknologi, mens deres potentiale for skade er betydeligt."

Du kan læse hele brevet her.

Og du finder EU-lovforslavet her.