Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Microsoft PR)

Microsoft tester ny metode: Vil opdatere din Windows uden genstart

Microsoft er i fuld gang med at teste en ny metode til opdatering af Windows, hvor der ikke længere er behov for, at du genstarter din computer.

Står det til Microsoft, er det snart slut med den for Windows-brugere så kendte situation, at computeren ofte efter opdatering pludselig forlanger at blive genstartet, hvorefter den går i gang med en nogle gange flere minutter lang proces med indlæsning og reboot.

Microsoft er nemlig godt i gang med at teste en ny opdaterings-metode til Windows 11, som skal gøre det muligt at sikkerheds-opdatere systemet uden behov for hyppige genstarter.

Metoden kaldes for ‘hot patching.’

Microsoft anvender allerede metoden på blandt andet Windows Server og XBox, og vil du læse mere om, hvordan ‘hot patching’ rent teknisk fungerer, så kan du finde Microsofts forklaring her.

Windows Central skriver, at Microsoft har planer om at anvende hot patching af Windows 11 i forbindelse med de månedlige sikkerheds-opdateringer, som selskabet udsender.

Det betyder dog ikke, at du aldrig skal genstarte din computer igen. For skal ‘hot patching’ fungere, er det vigtigt, at det, som Windows Central kalder for ‘baselinen’ er opdateret.

Og det kræver, at computeren genstartes med nogle måneders mellemrum.

“I den ideelle verden betyder det, at kun fire sikkerhedsopdateringer om året vil kræve en reboot - nemlig i januar, april, juli og oktober. Alle andre måneder vil blive serviceret med hot patching,” skriver Windows Central.

Microsoft sigter efter at lancere hot patching med Windows 11 version 24H2 til x86-64 maskiner, mens Arm64-baserede computere vil få hot patching engang i 2025.