Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Selskabet bag spilsuccesen Fortnite, Epic Games, får nu opbakning fra flere techgiganter, der er enige i, at Apple fortsat forvrider konkurrencen med Appstore. (Foto: Vlad Gorshkov/Unsplash)

Meta, Microsoft og X indtræder i korstog mod Apples tårnhøje gebyrer

Meta, Microsoft, X og Match slår ring om virksomheden bag spilsuccessen Fortnite, Epic Games, som kritiserer Apple for at fortsætte sine gebyrer på trods af retsforbud: "Apples såkaldte compliance er humbug"

På trods af en tabt retssag om konkurrenceforvridning fortsætter Apple sine tårnhøje gebyrer på Appstore.

Det mener en voksende skare af verdens største techselskaber, som har overfor de amerikanske konkurrence-myndigheder påpeger, at Apple ikke efterlever dommen fra 2021.

Det skriver Reuters.

Sværdslaget mellem sværvægterne fik et foreløbigt punktum i september 2021, hvor et såkaldt retspåbud forlangte, at Apple gjorde det mere tydeligt for køberne på Appstore, at der findes andre betalingsmuligheder.

Epic Games' første omgang af sagsøgning fik på, at Apple tog et cut på op til 30 procent af købsprisen. Retten i Oakland, Californinen gav Epic Games umiddelbart medhold i anklagen, og påbød iPhone-producenten tydeligere at fremvise andre betalingsmuligheder.

De amerikanske konkurrence-myndigheder gav, som tidligere beskrevet Epic Games delvist medhold.

I sidste uge sagsøgte Fortnites ejere endnu en gang iPhone-producenten, fordi Epic Games mener, at Apples bestræbelser med at efterleve den tidligere afgørelse er for vattet.

"Apples mål er klart: at forhindre betalingsalternativer for at begrænse de suprakonkurrencedygtige gebyrer, det opkræver ved køb af digitale varer og tjenester. Apples såkaldte compliance er humbug," lød det fra Epic Games i forbindelse ifølge Reuters.

Det samme mener altså nu også Meta, Microsoft, X og Match, som står bag dating-platformene Tinder og Hinge.