Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Formand for Open Souce Leverandørforeningen i Danmark, Morten Kjærsgaard, forstår slet ikke, at Dansk Standard ikke har kunnet undersøge OOXML-standarden for længst.

Danske open source-folk raser over OOXML-mystik

Den fortsatte hemmeligholdelse af OOXML-standarden får Open Source Leverandørforeningen til at fare i flint. Reglerne er klokkeklare, lyder det fra foreningen.

Open Source Leverandørforeningen forstår slet ikke, at det kan være så svært at få den omstridte OOXML-standard at se.

Foreningen måber derfor over, at ISO bryder sine egne publicerings-deadlines og Dansk Standard kun nøjes med at afvente svar fra ISO efter gentagne forsøg på at få standarden tilsendt

"Dansk Standard er i gang med en feberredning og dækker over ISO, fordi reglerne om udlevering af et udkast til en færdig tekst jo er klokkeklare," raser formanden for Open Souce Leverandørforeningen i Danmark, Morten Kjærsgaard.

Dansk Standard havde selv tolket reglerne således, at standard-organisationen ville have en grovskitse af standarden i hænde omkring 1. april.

ISO har selv i april på et møde i Oslo offentliggjort, at den ville sende den næsten færdige tekst til gennemsyn hos Dansk Standard senest 1. maj.

Intet er dog hændt – og indtil videre er det kun interne folk hos ISO, der kender udseendet af den mere eller mindre færdige OOXML-standard.

Adskiller ikke proces og materien

Selv om ingen har set standarden endnu, udløber klagefristen over selve processen om 10 dage.

Disse klager kunne eksempelvis være indsigelser mod processen på BRM-mødet eller de konkrete beslutninger, der blev vedtaget på mødet.

Dansk Standard har dog stadig mulighed for at indgive klager over de praktiske implementeringer af de 168 danske kommentarer over OOXML-formatet, når den endelige standard foreligger engang ude i fremtiden.

Men den procedure tilfredsstiller ikke formanden for Open Souce Leverandørforeningen i Danmark Morten Kjærsgaard.

"Man kan ikke adskille processen og selve den konkrete standard, fordi vi jo diskuterede specifikke ændringer til standarden på møderne hos Dansk Standard," afslutter Morten Kjærsgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere