Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Anders Fogh Rasmussen og Milestone Systems administrerende direktør, Lars Thinggaard, under besøget i Kina.

Anders Fogh inddrages i sag om diktatureksport

Anders Fogh Rasmussen har været med til at promovere salg af overvågningsudstyr i Kina. Et folketingsmedlem sætter spørgsmålstegn ved statsministerens forsvar for frihed og demokrati.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) kritiseres, fordi han under et besøg i Kina har været med til at promovere den danske producent af avanceret overvågningsudstyr Milestones Systems overfor kinesiske politikere.

De kinesiske borgere er blandt de mest overvågede i verden, og det kinesiske regime har gennem årene mødt massiv kritik på grund af omfattende og gentagne overtrædelser af menneskerettighederne.

Men i et svar på et såkaldt paragraf 20-spørgsmål om sagen smyger statsministeren sig uden om kritikken, mener Per Clausen, medlem af folketinget for Enhedslisten, der har stillet det omtalte spørgsmål til statsministeren.

"Menneskerettigheder prioriteres højt i Danmarks løbende dialog og samarbejde med Kina. Spørgsmålet blev rejst under mine politiske drøftelser under mit besøg i Kina i oktober 2008, og det indgår også i det strategiske partnerskab, som Danmark og Kina blev enige om i forbindelse med besøget," lyder svaret fra Anders Fogh Rasmussen.

Statsministeren tilføjer, at Milestone Systems var med i erhvervsdelegation under Kina-besøget, fordi virksomheden ønsker at opstarte softwareudvikling i landet, og desuden har udset sig den kinesiske finanssektor som et potentielt eksportmarked.

Liste Ø: Statsministeren er ynkelig
"Statsministeren svarer uden om. Det er et usædvanligt ynkeligt svar. Ikke mindst, når man tænker på, at statsministeren tidligere ikke har lagt fingre imellem, når han har kritiseret virksomheder, der har sat profit over demokrati og menneskerettigheder. Men det gælder åbenbart ikke, når det drejer sig om hans egen tur til Kina," siger Per Clausen, der er Enhedslistens it-ordfører.

Per Clausen stillede paragraf 20-spørgsmålet efter, at Computerworld i november kunne fortælle, at danske virksomheder frit kan sælge overvåning til diktaturstater og, at statsministeren sammen med Milestones administrerende direktør, Lars Thingaard, deltog i møder med højtstående kinesiske politikere.

Tidligere har statsministerens egen partifælle Søren Pind, udenrigspolitisk ordfører for Venstre, sagt til Computerworld, at han ikke er glad for, at danske virksomheder eksporterer overvågningsudstyr til lande som Kina og, at man bør overveje et internationalt forbud mod eksport af denne type produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere