Rettighederne i Kina, Iran, Saudi-Arabien og Sudan

Sådan er menneskerettighederne i Kina, Iran, Saudi-Arabien og Sudan. Det er diktaturstater, mener Dansk Institut for Menneskerettigheder.

Vend tilbage til artiklen: Dansk overvågningssucces har kunder i diktaturer.

Kina, Iran, Saudi-Arabien og Sudan, hvor danske Milestone Systems har forhandlere er diktaturstater, mener Dansk Institut for Menneskerettigheder.

"Det er lande, som har alle de karakteristika, som kendetegner en diktaturstat.

De er stærkt autoritære, undertrykker ytringsfriheden, og som udsætter systemkritikere for tortur og fængselsstraffe. Og ofte er det heller ikke muligt at få en retfærdig rettergang," siger seniorforsker Hans-Otto Sano, der er leder af Dansk Institut for Menneskerettigheders forskningsafdeling.

Ifølge Udenrigsministeriets hjemmeside er især Kina, Iran og Saudi-Arabien kendetegnet ved ikke at overholde menneskerettighederne, indskrænkelser af pressefriheden og brug af dødsstraf.

Om Kina skriver Udenrigsministeriet: "Udviklingen i relation til særligt individets rettigheder viser visse tegn på fremskridt, men der er fortsat betydelige problemer på menneskerettighedsområdet, ikke mindst hvad angår den udbredte anvendelse af dødsstraf, tortur og tilbageholdelse uden domfældelse".

Udenrigsministeriet konstaterer desuden, at Saudi-Arabien ikke anerkender "menneskerettigheder i vestlig forstand" og, at det iranske styre slår hårdt ned på systemkritikere gennem lukning af blade og tidsskrifter, vilkårlige fængslinger af pressefolk, studenter og forkæmpere for menneskerettigheder.

I Sudan er menneskerettighedssituationen særlig forværret i Dafur-provinsen, der ifølge Amnesty International er præget af drab på civile, tortur og overgreb mod nødhjælpsarbejdere. Amnesty International påpeger også, at sudanske sikkerhedsstyrker gør sig skyldige i fængslinger af modstandere og anvender tortur mod minoritetsgrupper.

Læs Amnesty Internationals vurdering af menneskerettighederne i Kina

Læs Amnesty Internationals vurdering af menneskerettighederne i Iran

Læs Amnesty Internationals vurdering af menneskerettighederne i Saudi Arabien

Læs Amnesty Internationals vurdering af menneskerettighederne i Sudan

Du kan læse hele Udenrigsministeriets vurdering af situationen i de fire lande her.

Vend tilbage til artiklen: Dansk overvågningssucces har kunder i diktaturer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere