Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

BlackBerry går efter forbrugerne med push-API

Tema: RIM frigiver en API, så udviklerne nu kan udnytte BlackBerrys push-funktionalitet i applikationer til forbrugerne til at modtage e-mails og andet indhold i baggrunden.

Computerworld News Service: Research In Motion skyder nu styrken ved BlackBerryens populære push-teknologi ind i forbrugermarkedet ved at lade tredjepartsudviklere skrive applikationer, der udnytter denne teknologi.

BlackBerry har indtaget markedet for mobiltelefoner til de store virksomheder i høj grad ved hjælp af styrken ved push-teknologien, som leverer e-mails og andet indhold til telefonen i baggrunden, så snart de er til rådighed, og som kan underrette brugeren med det samme.

RIM frigav mandag en applikations-programmerings-grænseflade til push-teknologien til udviklere af forbrugersoftware, så de kan skabe applikationer, der henter web-baserede e-mails, og andre værktøjer.

Dette træk fra RIM kan ifølge Michael Gartenberg, der er vice president for strategi og analyse hos Interpret, få flere mainstream-forbrugere til at bruge mobil e-mail.

"Push kan være temmelig revolutionerende, når det kommer til e-mail," mener han. "Det ændrer hele oplevelsen." Push løser besværlighederne med at finde et område med god netdækning, åbne en applikation for at tjekke om der er nye e-mails, og så vente på at de bliver hentet ned på telefonen, forklarer han.

RIM meddelte sidste oktober at ville frigive sin push-API gradvist over adskillige kvartaler på grund af bekymringer om sikkerheden. Men mandag offentliggjorde virksomheden, at udviklere, der er medlem af BlackBerry Alliance Program, kan bruge API'en til at bygge push-funktionalitet ind i Java-baserede forbruger-applikationer. Java er mest brugte platform for BlackBerry-applikationer.

Handmark, som leverer nyheds- og informationstjenesten Pocket Express samt andre mobiltjenester, forventer, at API'en vil hjælpe til at fremme brugen af virksomhedens software.

Allervigtigst vil teknologien gøre det muligt for Handmark at vise et opdateringssymbol sammen med applikationens ikon på BlackBerryens hovedskærm, forklarer Ted Wugofski, som er teknologidirektør og funktionschef for Pocket Express hos Handmark.

Kærkomment våben mod konkurrenterne

Når en nyhedshistorie, en aktiepris eller et sportsresultat, som interesserer brugeren, tikker ind, så vil opdateringssymbolet vise sig.

"Det er ekstremt vigtigt at fjerne barriererne for at bruge applikationen," siger Ted Wugofski.

Med udbredelsen af applikationer til forbruger-smartphones, vil denne udfordring sandsynligvis vokse. Ifølge en undersøgelse fra Pinch Media fra tidligere på året angående Apple iPhones App Store er det kun en procent af de brugere, der køber en applikationer, der også bruger den på længere sigt.

Men applikationer på iPhone kan heller ikke vise et opdateringssymbolet, før brugeren vælger den pågældende applikation.

Den ny push-funktionalitet kan give RIM et kærkomment våben i sit arsenal mod konkurrenter som iPhone, smartphones med Windows Mobile og den kommende Palm Pre, mener Gartenberg fra Interpret.

"Der er virkelig optræk til et større slag," påpeger Gartenberg. RIM, Apple, Microsoft, Palm, Nokia og andre kæmper om et marked for forbruger-smartphones, der er ved at blive mainstream, forklarer han. Forbrugerne finder årsag til at købe mobile enheder, der kan det hele, på trods af den svage økonomi.

"Denne slags enheder er hurtigt ved at gå fra 'godt at have' til 'nødvendigt at have'," siger han.

Salgsfremstød gav pote

Årsagen til, at det er så vigtigt at vinde udviklernes gunst, er, at kapløbet mellem platformene ikke kan forblive uafgjort for evigt, forklarer han. Markedet vil sikkert være fragmenteret i omkring de næste 18 måneder, men i sidste ende er udviklerne nødt til at vælge hvilken platform, de vil satse på, om ikke andet så bare hvilken platform, de vil skrive til først.

RIM vandt ind på Apple i første kvartal, hvor BlackBerry Curve overhalede iPhone som den mest solgte smartphone i USA, konkluderer en undersøgelse udgivet mandag af NPD Group.

Et salgsfremstød fra Verizon Wireless, der gav kunder to styks BlackBerry Curve for prisen på en, hjalp helt sikkert til. I samme periode voksede smartphone-markedet til 23 procent af alle solgte telefoner, hvilket ifølge NPD er en stigning fra 17 procent året før.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere