Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Illustration: Steve Woods (Foto: Steve Woods)

Danske erhvervsledere giver 10 gode krise-råd

Det skorter ikke på opfordringer til at bruge innovation til at komme ud af krisen. Nu har 50 erhvervsfolk sat ord på, hvordan man kan gøre.

Konkret og lige til. Sådan skal innovation være, hvis du spørger Rådet for Teknologi og Innovation, som i går bad 50 erhvervsfolk på konferencen FutureNext om konkrete bud på, hvordan man skaber innovation, der kan styrke virksomheden trods krisetider.

Formålet med konferencen var at give danske virksomheder nogle håndterbare råd om, hvordan man kan gå i gang med innovationsprocessen.

Virksomhedslederne får nemlig tudet ørerne fulde af, at innovation er vejen ud af krisen, mens det kniber med at sige præcis, hvordan man går i gang med at udvikle sin virksomhed i en innovativ retning.

Og ifølge Thomas Alslev Christensen, kontorchef i Forsknings- og Innovationsstyrelsen, så er der et sted, hvor man bedst kan give brugbare råd.

"Det er virksomhederne selv bedst til. De virksomheder, som selv står med nedskæringer, overvejelserne om investeringer i udvikling og har brug for innovation," siger kontorchefen.

Han forklarer, at alle de undersøgelser, som styrelsen og rådet har foretaget af innovation, viser, at det ofte er nødvendigt at få input udefra, for at sætte skub i en innovationsproces.

"Vores undersøgelser viser, at alle, der inddrager eksterne parter, står stærkere innovationsmæssigt. Ofte har de internt kun en lille del af de kompetencer, som skal til. Så ved at bytte ideer får man vigtige input," siger han.

It er vejen

Rådet for Teknologi og Innovations opgave er at øge kendskabet til innovative teknologier og til de innovations ordninger, som rådet stiller til rådighed for danske virksomheder.

Thomas Alslev Christensen forklarer baggrunden for at gå bevidst efter konkrete råd.

"Den dagligdag virksomhederne står overfor er konkret. Det er beslutninger her og nu. Vi har villet formidle, at man kan gøre en masse her og nu. Både når det drejer sig om kultur, men også når det drejer sig om at åbne sig til samarbejde," siger han og tilføjer, at it spiller en væsentlig rolle i den proces.

"Alle de kommunikationsmuligheder, man har brug for, ligger på nettet," konstaterer han.

De 50 erhvervsfolk på konferencen kom fra et bredt spektrum af dansk erhvervsliv, blandt andre deltog 3, IBM, CSC, Vestas, Lego og Damvad.

Deltagerne bidrog selv med ideer til innnovation i virksomhederne, diskuterede de forskellige ideer og sluttede med at stemme om hvilke ideer, der er bedst for virksomhederne.

10 gode råd

De 10 ideer til mere innovation i virksomhederne er:

1.
Skab en 24-timers hotline, hvor brugerne af dit produkt eller ydelse hjælper hinanden.

2.
Gør dine leverandører til ambassadører - I har en fælles interesse i salg af dit produkt.

3.
Tag i praktik hos kunden - så du ved, hvordan dit produkt bliver brugt.

4.
Lær at elske klager - så du kan lære af dem.

5.
Lad leverandørerne stille forslag i stedet for udelukkende at stille krav til dem.

6.
Skab en internetbaseret tv-kanal i virksomheden, hvor medarbejderne kan komme til orde.

7.
Brug de tilbageværende medarbejdere og deres netværk til at hjælpe fyrede medarbejdere i job.

8.
Skab et netværk for afskedigede medarbejdere, så de kan blive positive ambassadører for firmaet.

9.
Skab mulighed for, at kunderne kan sende ris og ros til dig på internettet.

10.
Beløn fejl, fordi en nul-fejls-kultur ikke fremmer fornyelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere