Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Flere virksomheder udstyrer deres medarbejdere med mobilt bredbånd. Foto: 3.

Mobilt bredbånd æder ADSL i danske virksomheder

De danske virksomheder vælger fiber og mobilt bredbånd til medarbejderne på bekostning af ADSL.

ADSL har længe været kongen inden for dansk bredbånd, og det er den stadig, men nu begynder teknologien efterhånden at ryge på retur.

Det bekræfter en ny undersøgelse, som Danmarks Statistik har foretaget blandt 4.000 danske virksomheder med mindst 10 ansatte.

Statistikken viser, at det i dag er 61 procent af virksomhederne, der benytter ADSL, mens det sidste år var 67 procent. Faldet er blandt andet sket til fordel for mobilt bredbånd.

De nye tal viser, at det mobile bredbånd går frem fra 25 procent sidste år til 33 procent i år. Det vækker glæde hos mobilselskabet 3, der har den største markedsandel af mobilt bredbånd i Danmark.

"Flere virksomheder finder ud af, hvor stor en fordel det er at have mobile og dermed mere fleksible medarbejdere. Det er rigtig godt i tråd med det arbejdsmarked, vi har talt om længe, hvor medarbejderne skal kunne arbejde hjemme og under transport," siger kommunikationschef Stine Green Paulsen fra 3.

Hun tilføjer, at der har været optræk til det længe, men hastighederne har tidligere været for lave, og dækningen har ikke været bred nok.

Fiber og ISDN vinder frem

En anden teknologi, der vinder frem på bekostning af ADSL, er fiber.

Tallene fra Danmark Statistik viser, at kategorien "anden fast internetforbindelse" går frem fra 23 til 30 procent.

Det stemmer godt overens med de seneste tal, som de danske fiberselskaber fremviste. I sidste uge skrev Computerworld, at de danske fiberselskaber på et år havde øget antallet af kunder med 70 procent.

En, måske, lidt mere overraskende ting ved undersøgelsen er, at ISDN går frem. I år har 24 procent af de danske virksomheder en ISDN-linje, hvilket er et enkelt procentpoint højere end sidste år.

Seks procent af danske virksomheder har i dag et analogt modem, og det er den samme andel som året før.

Det er i øvrigt værd at bemærke ved statistikken, at summen af de typer af internetforbindelser, som virksomhederne har, overstiger 100 procent. Det hænger sammen med, at nogle virksomheder har flere typer af internetforbindelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere