Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Opera regner med Apple-godkendelse

Opera påstår, at der ikke foreligger planer om at indsende monopol-klage, hvis Apple afviser Opera Mini.

Computerworld News Service: I denne uge fortalte Opera, at virksomheden er sikker på, at Apple vil godkende browseren Opera Mini til iPhones App Store.

"Opera Mini overholder alle betingelser for App Store," lyder det fra Christen Krogh, der er udviklingschef ved Opera.

"Vi mener ikke, den falder under nogle af de udelukkede teknologier."

Tidligere smme dag fortalte Opera, at selskabet vil give et preview af Opera Mini til iPhone på Mobile World Congress-showet i Barcelona i næste uge. Her vil man demonstrere softwaren for partnere og for pressen. Virksomheden regner med at indsende browseren til App Store engang i den nærmeste fremtid.

Christen Krogh virkede ikke bekymret ved tanken om Apples velkendte politik, der betyder, at iPhone-applikationer bliver afvist, hvis de duplikerer eksisterende funktionaliteter.

"Der findes ingen identiske applikationer til iPhone," vurderer Christen Krogh, trods det at Apples egen Safari allerede er inkluderet i telefonen.

Selv om han anerkender, at Safari findes til iPhone, og at Safari er en browser, afviser han tanken om, at Opera skulle være et duplikat.

"Opera Mini er en anden slags browser, så vi kan ikke se, at den skulle kunne komme i konflikt med App Stores betingelser."

Apple bragte blandt andet duplikat-politikken til anvendelse sidste år, hvor Google Voice blev afvist af samme grund. Det fortalte Google til ' the Federal Communications Commission' (FCC), som gennemførte en undersøgelse af Apples App Stores godkendelsesproces.

Sidste oktober bekendtgjorde AT&T, at selskabet nu ville tillade Voice over Internet Protocol (VoIP)-applikationer, heriblandt sandsynligvis Google Voice, at køre via dets 3G-netværk, hvorefter Apple trak sig og sagde, at selskabet nu også ville tillade VoIP-software til App Store.

Konkurrencedygtig over for Safari

Christen Krogh ville ikke fortælle, præcist hvornår man regner med at indsende Opera Mini til App Store, men sagde kun "Vi arbejder på det" og "Meget snart".

Han ville heller ikke fortælle, hvad Opera vil gøre, hvis Apple afviser Opera Mini.

I december 2007 indsendte Opera en officiel klage til Europa-Kommissionens monopol-myndigheder, hvori virksomheden argumenterede for, at Microsofts tætte sammenknytning mellem Windows og Internet Explorer (IE) var ødelæggende for konkurrencen.

Efter en undersøgelse gennemført af Europa-Kommissionen, som anlagde sag mod Microsoft i januar 2009, bøjede Microsoft sig for presset og lovede, at det ville blive muligt for de europæiske kunder at vælge mere frit mellem forskellige browsere. 'Valgskærmen' vil efter planen dukke op på brugernes computere i løbet af næste måned.

Da han blev spurgt om, hvorvidt Opera kan finde på at indsende en klage til kommissionen, hvis Apple afviser Opera Mini, grinede Christen Krogh og sagde: "Det har vi overhovedet ikke overvejet endnu."

Hvis Opera Mini bliver godkendt til App Store, mener Christen Krogh, at den vil være mere end konkurrencedygtig over for Safari, eftersom Operas browser tilbyder adskillige tabs og "speed dial"-adgang til ofte benyttede sider.

Det er alle funktioner, som Apples browser mangler. Han påpegede desuden Opera Minis integrerede kompression - sider bliver komprimerede i Operas servere, inden de bliver sendt videre til browseren for at undgå 'trafikpropper' på netværket.

"Vi er selvsikre nok i forhold til Opera Minis udvikling til at fremvise den for udvalgte partnere og journalister," sagde Christen Krogh. "Der vil ikke gå lang tid, inden vi er klar til at indsende den til App Store."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere