Prince: Internettet er bare så meget ovre

Internet er fuldstændigt ovre, lyder det fra Prince, der netop har spillet på Roskilde Festivalen.

"Internet er fuldstændigt ovre."

Sådan lyder det fra den amerikanske rockstjerne Prince, der søndag lukkede årets Roskilde Festival med et brag af en koncert med "real music played by real musicians," som han sagde fra scenen.

Prince har fremlagt sin kontante vurdering af internettets fremtid til den britiske avis The Daily Mirror i forbindelse med udgivelsen af den britiske lancering af hans nye cd, 20TEN.

Den nye cd blev distribueret sammen med avisen i lørdags, fordi Prince "virkelig vil finde nye måder at distribuere min musik på."

Internettet er bare ikke én af dem for den 52-årige funkmusiker.

Ikke godt for noget
"Internettet er ligesom MTV. Engang var MTV hip. Og pludselig var det passé. Alle disse computere og digitale dimser er ikke godt for noget. De fylder dit hoved med tal, og det kan ikke være godt," siger han til avisen.

Den nye plade vil således ikke blive sat til salg på nettet. Det vil ikke blive muligt at downloade den noget som helst sted i verden - primært fordi Prince stædigt kæmper mod det, som han opfatter som misbrug på nettet af hans ophavsretsmæssige rettigheder.

Prince har i modsætning til de fleste andre musikstjerner helt vendt ryggen til YouTube, iTunes og de øvrige store distributionskanaler på nettet, ligesom han endda har lukket sin egen hjemmeside.

Hvorfor skal jeg give min musik væk?
"Jeg kan simpelthen ikke se, hvorfor jeg skulle give min nye musik væk til iTunes eller andre. De vil ikke betale forud for min musik, og de bliver endda vrede, når de ikke kan få den," siger han til avisen.

Prince blæste til kamp mod internettet i 2007, hvor han pludselig forlangte, at et stort fansite fjernede alle fotografier, tekster, album covers og alt andet Prince-materiale.

Dengang truede han også med at sagsøge YouTube, eBay, Pirate Bay og flere andre over brud på hans copyright.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Kvartalsrapport på cyber-trusselslandskabet
I denne rapport dykker vi ned i cyber-trusselsbilledet for Q4. Vi har opsummeret statistikkerne fra millioner af trusselsforekomster observeret af Fortinet enheder i live produktionsmiljøer i hele verden. Ifølge IDC er Fortinet den mest adapterede netværks-sikkerhedsløsning, med 4,2 mio. implementerede devices. Det giver et unikt perspektiv på trusselslandskabet, som er destilleret ned i denne rapport. Download den her og få det fulde overblik.