Prince: Internettet er bare så meget ovre

Internet er fuldstændigt ovre, lyder det fra Prince, der netop har spillet på Roskilde Festivalen.

"Internet er fuldstændigt ovre."

Sådan lyder det fra den amerikanske rockstjerne Prince, der søndag lukkede årets Roskilde Festival med et brag af en koncert med "real music played by real musicians," som han sagde fra scenen.

Prince har fremlagt sin kontante vurdering af internettets fremtid til den britiske avis The Daily Mirror i forbindelse med udgivelsen af den britiske lancering af hans nye cd, 20TEN.

Den nye cd blev distribueret sammen med avisen i lørdags, fordi Prince "virkelig vil finde nye måder at distribuere min musik på."

Internettet er bare ikke én af dem for den 52-årige funkmusiker.

Ikke godt for noget
"Internettet er ligesom MTV. Engang var MTV hip. Og pludselig var det passé. Alle disse computere og digitale dimser er ikke godt for noget. De fylder dit hoved med tal, og det kan ikke være godt," siger han til avisen.

Den nye plade vil således ikke blive sat til salg på nettet. Det vil ikke blive muligt at downloade den noget som helst sted i verden - primært fordi Prince stædigt kæmper mod det, som han opfatter som misbrug på nettet af hans ophavsretsmæssige rettigheder.

Prince har i modsætning til de fleste andre musikstjerner helt vendt ryggen til YouTube, iTunes og de øvrige store distributionskanaler på nettet, ligesom han endda har lukket sin egen hjemmeside.

Hvorfor skal jeg give min musik væk?
"Jeg kan simpelthen ikke se, hvorfor jeg skulle give min nye musik væk til iTunes eller andre. De vil ikke betale forud for min musik, og de bliver endda vrede, når de ikke kan få den," siger han til avisen.

Prince blæste til kamp mod internettet i 2007, hvor han pludselig forlangte, at et stort fansite fjernede alle fotografier, tekster, album covers og alt andet Prince-materiale.

Dengang truede han også med at sagsøge YouTube, eBay, Pirate Bay og flere andre over brud på hans copyright.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.