Artikel top billede

(Foto: ETHAN MILLER/GETTY IMAGES)

Prince: Internettet er bare så meget ovre

Internet er fuldstændigt ovre, lyder det fra Prince, der netop har spillet på Roskilde Festivalen.

"Internet er fuldstændigt ovre."

Sådan lyder det fra den amerikanske rockstjerne Prince, der søndag lukkede årets Roskilde Festival med et brag af en koncert med "real music played by real musicians," som han sagde fra scenen.

Prince har fremlagt sin kontante vurdering af internettets fremtid til den britiske avis The Daily Mirror i forbindelse med udgivelsen af den britiske lancering af hans nye cd, 20TEN.

Den nye cd blev distribueret sammen med avisen i lørdags, fordi Prince "virkelig vil finde nye måder at distribuere min musik på."

Internettet er bare ikke én af dem for den 52-årige funkmusiker.

Ikke godt for noget

"Internettet er ligesom MTV. Engang var MTV hip. Og pludselig var det passé. Alle disse computere og digitale dimser er ikke godt for noget. De fylder dit hoved med tal, og det kan ikke være godt," siger han til avisen.

Den nye plade vil således ikke blive sat til salg på nettet. Det vil ikke blive muligt at downloade den noget som helst sted i verden - primært fordi Prince stædigt kæmper mod det, som han opfatter som misbrug på nettet af hans ophavsretsmæssige rettigheder.

Prince har i modsætning til de fleste andre musikstjerner helt vendt ryggen til YouTube, iTunes og de øvrige store distributionskanaler på nettet, ligesom han endda har lukket sin egen hjemmeside.

Hvorfor skal jeg give min musik væk?

"Jeg kan simpelthen ikke se, hvorfor jeg skulle give min nye musik væk til iTunes eller andre. De vil ikke betale forud for min musik, og de bliver endda vrede, når de ikke kan få den," siger han til avisen.

Prince blæste til kamp mod internettet i 2007, hvor han pludselig forlangte, at et stort fansite fjernede alle fotografier, tekster, album covers og alt andet Prince-materiale.

Dengang truede han også med at sagsøge YouTube, eBay, Pirate Bay og flere andre over brud på hans copyright.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere