Artikel top billede

Gør internettet dit sociale liv bedre eller værre?

Internettet er fyldt med sociale tjenester, men hvor meget får vi ud af dem, når det kommer til stykket, spørger en ny rapport.

Facebook, Twitter, LinkedIn og alle de andre sociale tjenester buldrer frem på internettet og gør det stadig nemmere at "connecte" med Gud og hver mand.

Men hvis man kigger på gevinsten af de sociale netværk, lidt længere en til antallet af "venner", hvad får vi så egentligt ud af dem?

Det svar søger amerikanske Pew Research Center, der udgiver information om net-trends, i en ny rapport.

Rapporten giver et bud på, hvad internettet vil gøre ved vores sociale relationer på sigt.

895 teknologi-eksperter og -kritikere deltog i undersøgelsen, hvor de blev bedt om at forholde sig til en række statements om internettets påvirkning af os som mennesker.

Blandt de mest interessante resultater er, at 85 procent af deltagerne siger ja til forudsigelsen, at internettet i år 2020 "først og fremmest har været en styrke for min sociale verden."

Kun 14 procent hælder til det modsatte, nemlig at internettet i 2020 først og fremmest vil have haft en negativ påvirkning af deres sociale verden.

Både godt og skidt

En del respondenter peger dog ifølge Pew Research Center også på, at der både er positive og negative ting forbundet med det sociale internet.

Eksempelvis er den tid, man tilbringer online, forsvundet et andet sted, hvor man kunne have mødtes med folk ansigt til ansigt, og de fleste kan nok også nikke genkendende til, at ikke alle internet-bekendtskaber er lige dybe.

Blandt de markante fordele ved socialisering på nettet er, at de fysiske afstande ophæves, så det ikke længere er en hindring for at skabe og vedligeholde forbindelser til andre mennesker, lyder det i undersøgelsen.

En af respondenterne er den amerikanske it-kritiker Nicholas Carr, der blandt andet har skrevet bogen Does IT Matter?

I sidste uge bragte Computerworld et længere interview med Nicholas Carr om hans helt nye bog, hvor han beskriver de negative konsekvenser af internettet.

Han mener, at vi bør forholde os mere kritisk til, hvordan det overfladiske internet påvirker vores hjerner, kan du blandt andet læse i artiklen Nicholas Carr: Internettet smadrer din koncentration




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere