Afgået HP-topchef scorer millioner efter sexsag

Klækkelig fratrædelsesaftale sørger for, at nu tidligere topchef for HP, Mark Hurd, ikke forlader virksomheden tomhændet.

Ifølge vilkårene for Mark Hurds fratræden venter der den afgåede HP-topchef 69 millioner i fratrædelsesgodtgørelse. Det skriver IDG News Service.

Hurd, der for perioden 2006-2008 fik en millionbonus på over 200 millioner kroner, og i 2009 fik mere end 169 millioner kroner, får flere andre muligheder for at tjene kassen.

Han kan blandt andet indkassere pengene for forskellige store aktie-muligheder. Deriblandt 330.177 aktier, som blev lovet ham 17. januar 2008. Aktierne knytter sig til HP's resultater fra den dag og frem til Hurds fratræden. Baseret på HP-aktiens lukkepris i fredags er de aktier 86,5 millioner kroner værd.

11. december blev Hurd lovet yderligere 15.853 aktier. De kommer enten til at følge lukkeprisen på HP-aktien 6. august eller lukkeprisen 11. december alt efter hvilket beløb, der er mindst. Baseret på fredagens lukkepris er aktierne cirka 4,1 millioner kroner værd.

Sidst, men ikke mindst, har han fået forlænget sin deadline for et muligt køb af 775.000 HP-aktier indtil 7. september. Det kan vise sig at være meget heldigt for Hurd, da HP netop i dag har fremlagt et positivt kvartalsregnskab med en vækst i omsætningen på 11 procent.

Til gengæld for det gyldne håndtryk har Mark Hurd underskrevet en "generel frigivelse af fordringer til fordel for HP". Med andre ord lover han ikke at sagsøge HP.

HP's topledelse har på et konferenceopkald ladet døren stå åben for, at der kan lægges sag an mod Hurd. Ifølge vicepræsidenten for HP, Mike Holston, er det dog endnu ikke sket.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.